Besplatno testiranje na alergije na Torlaku

Izvor: Blic, 11.Okt.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno testiranje na alergije na Torlaku

Prijavljivanje za besplatno testiranje na alergije biće omogućeno svim posetiocima od 13. do 15. oktobra na Sajmu medicine, koji će se u ovom periodu održati u hali IV Beogradskog sajma.

Simptomi kao što su malaksalost, kijavica, kašalj, suzenje očiju i sekrecija iz nosa ne samo da su neprijatni, već u velikoj meri ometaju svakodnevne aktivnosti. Kako su alergijska stanja slična simptomima prehlade i gripa građani se često, bez posete lekaru, leče na svoju ruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i na pogrešan način.

Zato stručnjaci Instituta "Torlak" poručuju da je pravovremena dijagnostika pravi put do adekvatne terapije i da je u borbi sa ovim nevidljivim neprijateljem izuzetno važno otkriti na koje ste uzročnike alergije osetljivi, odnosno definisati alergijski profil i primeniti odgovarajuću terapiju.

Naime, ovo besplatno testiranje za građane, omogućiće Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak".

Na štandu Instituta "Torlak" građani će dobiti termin za dolazak u Institut, ali i stručne savete kako prepoznati i boriti se protiv alergije. Prilikom prijave za besplatno određivanje alergijskog profila na štandu "Torlak" potrebno je pokazati ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu. Za prijavljivanje dece za testiranje neophodno je prisustvo roditelja.

Ovo testiranje obuhvata alergene: za odrasle - grinje,polen, buđ i životinjsku perut, a za decu-grinje, polen, buđ, životinjsku perut,mleko, jaja, kikiriki i škampe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Besplatno testiranje na alergije

Izvor: Mondo, 11.Okt.2011

Na Sajmu medicine, na štandu Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", građani će od 13. do 15. oktobra moći da se prijave za besplatno testiranje na alergije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.