Beograd pred epidemijom gripa

Izvor: Studio B, 06.Feb.2011, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd pred epidemijom gripa

Epidemija gripa u Beogradu i Srbiji biće srednjeg intenziteta i trajaće naredne tri do četiri nedelje, saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Kako se u saopštenju navodi, sezona gripa trajaće i tokom marta, međutim posle prve nedelje tog meseca ne bi više trebalo da ima razmere epidemije.

U Srbiji se ne očekuje izrazito visoka aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << virusa gripa, međutim nije nemoguće da se u pojedinim okruzima i to dogodi, a epidemija bi mogla biti visokog intenziteta tokom jedne do dve nedelje.

Dominiraće virus pandemijskog gripa AH1N1, ali su prisutni i drugi virusi bolesti od koje su zaštićene sve vakcinisane osobe, dok su posebno ugroženi hronični bolesnici, trudnice u poslednjem tromesečju trudnoće i izrazito gojazne osobe.

U vreme epidemije gripa, trebalo bi smanjiti socijalne kontakte i taj savet posebno se odnosi na osetljive grupe, a preporučuje se češće pranje ruku i da osobe sa respiratornim tegobama izbegavaju javni prevoz.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija pred epidemijom gripa

Izvor: B92, 06.Feb.2011

Beograd -- Epidemija gripa u Beogradu i Srbiji biće srednjeg intenziteta i trajaće naredne tri do četiri nedelje, saopštio je Gradski zavod za javno zdravlje Beograd...Kako se u saopštenju navodi, sezona gripa trajaće i tokom marta, međutim posle prve nedelje tog meseca ne bi više trebalo da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.