Baš kao u Italiji i Hrvatskoj, i u Beogradu vlada NESTAŠICA MASKI

Izvor: Press, 26.Feb.2020, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baš kao u Italiji i Hrvatskoj, i u Beogradu vlada NESTAŠICA MASKI

U prestonici je ponovo nestašica hirurških maski, a zbog sezone gripa i koronavirusa kupuju ih i Beograđani, ali i turisti.
Foto:blic
Neke apoteke nedavno su ostale bez maski, dok druge ne mogu da ih nabave od protekle godine, ali činjenica je da, ukoliko danas uđete u prestoničke apoteke, bilo državne ili privatne, nećete imati mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uspeha u potrazi za njima.
- Maski nema kod dobavljača još od pre Nove godine. Rasprodali smo sve hirurške maske, dok je ostala veoma mala zaliha onih protiv zagađenja - kažu za "Blic" iz jedne privatne apoteke.

U državnim apotekama je situacija nešto drugačija. Zaliha maski negde uopšte nema, dok su u drugim veoma male. Međutim, izgleda da dobavljači još uvek imaju nešto na lageru.
- U pitanju je trenutna situacija, maski je bilo do pre dan-dva, a nabavljamo ih često - kažu iz jedne od ovih apoteka.

Iako je tokom proteklog meseca bio slučaj da su maske kupovali mahom Kinezi i to isključivo na "veliko", sada po njih dolaze svi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.