ALARMANTNO UPOZORENJE: Virus ptičjeg gripa H5N8 širi se Evropom, prešao sa divljih ptica na živinu!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO UPOZORENJE: Virus ptičjeg gripa H5N8 širi se Evropom, prešao sa divljih ptica na živinu!

Virus ptičjeg gripa H5N8 veoma brzo se širi na severu Evrope i verovatno ga prenose divlje ptice koje ne pokazuju nikakve simptome, upozorio je danas Tomas Metenlaiter, predsednik nemačkog udruženja za kontrolu zdravlja životinja iz Instituta Fridrih Lefler.

Prema njegovim rečima, kako prenosi Dojče vele, virus H5N8 sada je prešao sa divljih ptica na domaću živinu na farmama na severu Evrope.

Metenlaiter je saopštio da je virus otkriven u 10 nemačkih saveznih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << država, a da je prvi registrovani slucaj u zemlji zabeležen 8. novembra.

Foto: Tanjug/AP

Slučajevi ptičjeg gripa su zabelezeni i u drugim evropskim zemljama, uključujući Dansku i Švedsku, gde je danas objavljeno da su zabeležerni prvi slučajevi bolesti kod divljih ptica u tim zemljama. Dodatni testovi su sprovedeni na farmama živine na jugu Švedske.

H5N8, za koji se misli da nije opasan za ljude, prvo je otkriven na granici Rusije i Mongolije u junu. Potom je isti virus utvrđen i u Iranu i Izraelu, podseća DV.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija prekinula uvoz živine iz EU zbog ptičjeg gripa

Izvor: Beta, 23.Nov.2016

Albanija je privremeno obustavila uvoz živine iz zemalja Evropske unije koje su prijavile slučajeve ptičjeg gripa.Ministarstvo poljoprivrede Albanije danas je naredilo prekid uvoza živine iz Austrije, Hrvatske, Danske, Nemačke, Madjarske, Poljske, Holandije i Švajcarske koje su prijavile da slučajeve...

Nastavak na Beta...

NOVA VRSTA PTIČJEG GRIPA BRZO SE ŠIRI EVROPOM: Prešao sa divljih ptica na domaću živinu

Izvor: Kurir, 23.Nov.2016

...To je upozorio Tomas Metenlajter, predsednik nemačkog udružnja za kontrolu zdravlja životinja iz Instituta Fridrih Lefler..Prema njegovim rečima, kako prenosi Dojče vele, virus H5N8 sada je prešao s divljih ptica na domaću živinu na farmama na severu Evrope..Metenlajter je saopštio da je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.