Zaječar: novi čin drame 17-og decembra

Izvor: TimockeVesti.net, 05.Dec.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar: novi čin drame 17-og decembra

ODBORNICI Skupštine grada Zaječara, na sednici koja je zakazana za 17. decembar, odlučivaće o tome hoće li prvi čovek lokalnog parlamenta, Saša Mirković – koji je nedavno istupio iz SNS – i dalje ostati na toj funkciji. Glasanje će, izvesno je, proteći u usijanoj atmosferi, jer je proteste ispred zgrade već najavio Boško Ničić, bivši gradonačelnik.

– Ja ću tog dana ljudima sa kojima sam sarađivao poslednje dve i po godine podneti izveštaj o radu. Dok sam >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << bio predsednik Skupštine grada održano je čak 98 sednica lokalnog parlamenta, i to po predlozima Gradskog veća, pa imam razloge da se ponosim onim što sam učinio za Zaječar – kaže Mirković, napominjući da će, bude li smenjen, ostati u odborničkim klupama, te da on i njegovi saradnici neće glasati protiv dojučerašnjih kolega, iako će očekivani epilog biti direktna posledica istupanja iz redova naprednjaka.
On kaže i da odbornička grupa pod nazivom “Jaka Srbija”, kojoj sada pripada, ima 29 od 50 narodnih predstavnika u zaječarskoj Skupštini grada, ali tvrdi da se na većinu vrši pritisak. Ukoliko Boško Ničić, bivši gradonačelnik, zaista bude organizovao protest dok se glasa o njegovoj smeni, Mirković veli kako može samo da mu zahvali na tome što ga podržava da ostane na funkciji…
Ničić, međutim, smatra da je sednica sazvana “falsifikovanim potpisima odbornika, čiji je jedini cilj obezbeđivanje da Mirković ostane na funkciji predsednika lokalnog parlamenta”.
– Ovim “manevrom”, on pokušava da “kupi vreme” i obezbedi podršku 26 odbornika. Ukoliko mu to pođe za rukom, onda nema mogućnosti da se sednica sa istim dnevnim redom zakaže u narednih šest meseci, čime bi on, praktično, sebi obezbedio još pola godine vladavine u Zaječaru… Zato je jedini izlaz iz ove situacije raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, s obzirom na to da je, od glasanja 2013, sastav gradskog parlamenta promenjen nekoliko puta – zaključuje Boško Ničić, najavljujući da će se to koliko on podržava Sašu Mirkovića najbolje zaključiti po onome što će mu Zaječarci poručiti sa protesta zakazanog za 17. cecembar.

SUMNjA
IVAN Joković, šef odborničke grupe “Zajedno za Zaječar”, smatra da je reč je o još jednoj medijskoj predstavi i “spinovanju” Saše Mirkovića, koji je, tvrdi, i sam potpisao zahtev za vlastitu smenu.
– Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari u SNS, ali od 98 sednica, Mirković je 96 sazvao po hitnom postupku, a ova je zakazana uobičajeno – sumnjičav je Joković, u prethodnom sazivu predsednik SG Zaječara.
Izvor: novosti.rs
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.