Vlada: Preventivne mere u snabdevanju energentima

Izvor: S media, 03.Feb.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Preventivne mere u snabdevanju energentima

Vlada Srbije danas je preporučila preventivne mere za otklanjanje problema u snabdevanju energijom i energentima i omogućavanju rada energetskog sistema u zemlji u uslovima ekstremno niskih temperatura.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima, Vlada je naložila Ministarstvu prosvete i nauke da razmotri mogućnost da se obustavi ili ograniči rad ustanova u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, učeničkog i studentskog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << standarda.

Čačanin spasen ispod dva metra snega

Zaječarski okrug zavejan, smetovi na Rudniku

Vremenska prognoza: Sneg do srede!

Industrijskim potrošačima energije i energenata preporučeno je da u skladu sa tehničkim mogućnostima svedu potrošnju na tehnološki minimum, a drugim potrošačima da maksimalno racionalizuju potrošnju energije i energenata.

Nadležnim organima jedinice lokalne samouprave, grada, odnosno grada Beograda, Vada Srbije preporučila je da u skladu sa svojim nadležnostima smanje upotrebu električne energije za javnu rasvetu, panoe i svetleće reklame.

Takođe, Vlada Srbije preporučuje energetskim subjektima da obaveste sve kupce o neophodnoj racionalizaciji potrošnje energije i energenata, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

FOTO:Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća obustava nastave zbog nevremena

Izvor: Beta, 03.Feb.2012

BEOGRAD, 3. februara 2012. (Beta) - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović preporučio je lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.