Topla zima za nama: ŠTA NAM DONOSE MART, APRIL I MAJ?

Izvor: TimockeVesti.net, 21.Mar.2024, 06:02

Topla zima za nama: ŠTA NAM DONOSE MART, APRIL I MAJ?

Zima koja je iza nas bila je jedna od najtoplijih u poslednjih sedam decenija, a prema najavama Svetske meteorološke organizacije, i mart će nastaviti ovaj trend. Prema rečima pomoćnika direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Gorana Mihajlovića, proleće će biti iznad proseka po temperaturi, s mogućim oscilacijama u vremenskim uslovima.
– Srednja temperatura tokom proleća biće i do dva stepena iznad višegodišnjeg proseka. Međutim, treba računati i na promenljivo vreme, s mogućim pojavama mraza, naročito u nižim predelima tokom marta, aprila i maja – rekao je Mihajlović za RTS.
Očekuje se da će proleće doneti između 5 i 15 mraznih dana, ali i između 12 i 20 letnjih dana, sa maksimalnom temperaturom...

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.