Pušten u saobraćaj most na Bresničkoj reci

Izvor: Kragujevac.rs, 05.Sep.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten u saobraćaj most na Bresničkoj reci

U prisustvu brojnih meštana, zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića i načelnika Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane Dragoša Radovanovića pušten je u saobraćaj novi most na Bresničkoj reci. Reč je o mostu koji je pretrpeo značajna oštećenja tokom majskih poplava 2014. godine. Oštećenja su predstavljala potencijalni rizik za sve koji prelaze preko mosta tako da se umesto sanaciji pristupilo izgradnji novog mosta.

Most na Bresničkoj reci je izuzetno važan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za žitelje ovog dela grada, kao i za meštane Bukurovca, Jabučja i Trmbasa jer predstavlja vezu između njihovih domova i centra grada - rekao je tom prilikom Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika Kragujevca. Ovo je samo jedan od objekta javne namene za čiju je sanaciju sredstva obezbedio Fond solidarnosti Evropske unije, a posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Radovi na sanaciji svih objekata su ili završeni ili se nalaze u završnoj fazi - kazao je Momčilović.

Za izgradnju mosta na Bresničkoj reci izdvojeno je blizu 12 miliona dinara. Ovih dana, prema rečima Dragoša Radovanovića načelnika Odeljenja za vanredne situacije privode se kraju i radovi na sanaciji mosta preko Grošničke reke. U toku su i radovi na sanaciji klizišta u Višnjištu, uređenju korita reke Srebrenice u Stragarima i korita Šabovskog potoka u Mesnoj zajednici Beloševac. Vrednost radova je 120 miliona dinara.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.