Policajci danas idu pred vladu

Izvor: B92, 26.Dec.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci danas idu pred vladu

Beograd -- Nezavisni sindikat policije najavio je da će protestovati ispred zgrade vlade tražeći poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a.

Sindikat negira navode da obustava rada ima političku pozadinu.

U sindikatu tvrde da nema politike u njihovom štrajku, i ponavljaju da problem nije u ministru Dačiću ni u rukovodstvu policije, već u Ministarstvu finansija i Vladi.

"Politike nema ni u jednom segmentu protesta. Nas politika ne interesuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo bolji standard i bolji život. Skupićemo se ispred vlade, čekaćemo da stigne neko iz vlade, da porazgovaramo sa njima i kažemo šta nas muči. Mi ne protestujemo protiv našeg ministra, nego protiv vlade. Tražimo da se ta novčana pomoć koja je data da se ubaci u platu", kaže predstavnik Nezavisnog sindikata policije Dragan Zlatanović.

Zlatanović kaže da će protest proteći u miru.

"Protest će sigurno da bude miran i normalan, dosta je policijskih službenika, neće biti problema. Ako nas ne prime, onda ćemo da imamo sastanak i rukovovdstvo će da odluči šta dalje", kaže Zlatanović.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da ulični protest policijskog sindikata neće uticati na bezbednost građana ali da je potrebno da se to pitanje što pre reši i stanje normalizuje.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci u štrajku danas ispred Vlade

Izvor: Mondo, 26.Dec.2011

Policajci koji štrajkuju dve nedelje će protest zbog loših plata i uslova rada početi tačno u podne. Ministar Dačić kaže da je već učinjeno sve što je moguće.

Nastavak na Mondo...

Policajci ispred Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2011

BEOGRAD -..Nezavisni sindikat policije najavio je da će danas održati protest ispred zgrade Vlade Srbije sa zahtevom za poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a i policije, negirajući navode da obustava rada ima političku pozadinu...Predsednik štrajkačkog odbora tog reprezentativnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.