Zilkić: Ne pristajemo na ukidanje Rijaseta

Izvor: Blic, 28.Okt.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zilkić: Ne pristajemo na ukidanje Rijaseta

BEOGRAD - Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je danas da neće pristati na ukidanje Rijaseta i zatražio da i njegovi predstavnici budu uključeni u pregovore o pomirenju dve suprotstavljene struje islamske zajednice.

"Sve informacije koje posedujemo o sporazumu (o pomirenju) potiču iz medija. Mi drugih informacija o tome nemamo, niti nas je neko kontaktirao iz tima koji radi na sporazumu", rekao je Zilkić za agenciju Beta.

U Srbiji od 2007. godine deluju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suprotstavljene Islamska zajednica Srbije i Islamska zajednica u Srbiji koju predvodi muftija Muamer Zukorlić, a koja priznaje vrhovnu nadležnost Rijaseta u BiH. Na pomirenju rade Turska i Rijaset BiH, a predlog sporazuma nije javno prezentovan.

Zilkić je ocenio da je "ideolog i kreator" sporazuma zapravo reis Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić. "Zbog toga se Zukorlić oseća kao pobednik, jer Cerić odavno hoće da uništi Islamsku zajednicu Srbije i njen Rijaset. Kako čujemo iz medija, taj dokument predvidja gašenje Rijaseta, pa se zato Zukorlić verovatno oseća pobednikom", rekao je on.

"Ali, Rijaset Islamske zajednice niti su osnivali Cerić i Zukorlić, niti bilo koja gospoda koja kreiraju taj dokument, pa ga oni neće ni ukidati. Zato se Zukorlić raduje bez pokrića. To je prividna radost u odlazećem stanju", ocenio je Zilkić.

Zukorlić je juče u Novom Pazaru kazao da je pobeda njegove zajednice blizu.

Reis Zilkić je naveo da je njegova zajednica zainteresovana za sporazum i da traži da bude uključena u pregovore.

"U pregovorima ćemo, ako budemo uključeni, biti maksimalno kooperativni. Mi ne želimo da ukidamo nijednu instituciju, već da

dodje do spajanja dve zajednice...Ali, ne verujem da će nas zvati u pregovore", rekao je Zilkić.

Reis Islamske zajednice Srbije putuje danas u Saudijsku Arabiju na hadžiluk.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zilkić: Ne pristajem na gašenje IZ

Izvor: B92, 28.Okt.2011

Beograd -- Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić izjavio da neće pristati na ukidanje Rijaseta..On je ujedno zatražio da i njegovi predstavnici budu uključeni u pregovore o pomirenju dve suprotstavljene struje islamske zajednice..."Sve informacije koje posedujemo o sporazumu (o pomirenju) potiču...

Nastavak na B92...

Zilkić: Ne pristajemo na ukidanje Rijaseta

Izvor: S media, 28.Okt.2011

Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić neće pristati na ukidanje Rijaseta. On traži da njegovi predstavnici budu uključeni u pregovore o pomirenju dve suprotstavljene struje islamske zajednice u Srbiji. ..Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je danas da neće pristati na ukidanje...

Nastavak na S media...

ZILKIĆ: NE PRISTAJEMO NA UKIDANJE RIJASETA

Izvor: Kurir, 28.Okt.2011

BEOGRAD - Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je da neće pristati na ukidanje Rijaseta i zatražio da i njegovi predstavnici budu uključeni u pregovore o pomirenju dve suprotstavljene struje islamske zajednice.

Nastavak na Kurir...

Zilkić ne pristaje na ukidanje Rijaseta

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2011

Reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić poručio je danas da neće pristati na ukidanje Rijaseta IZS. On je zatražio da i njegovi predstavnici budu uključeni u pregovore o pomirenju dve suprotstavljene struje islamske zajednice, u čemu posreduje Turska.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ZILKIĆ: Ne pristajemo na ukidanje Rijaseta

Izvor: Danas, 28.Okt.2011

Reis Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je juče da neće pristati na ukidanje Rijaseta i zatražio da i njegovi predstavnici budu uključeni u pregovore o pomirenju dve suprotstavljene struje islamske zajednice. „Sve informacije koje posedujemo o sporazumu (o pomirenju) potiču iz medija....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.