Nar usporava starenje i poboljšava seks

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nar usporava starenje i poboljšava seks

Studija volontera kompanije "Pomegreat PurePlus", koji su mesec dana uzimali nar svakog dana, pokazala je da dnevna doza ove voćke, zahvaljujući bogatstvu vitamina A, C, E, gvožđa i antioksidanata, usporava proces starenja DNK.

Pokazalo se da su se kod ljudi koji su redovno pili sok od nara, markeri 8 - Oxo - DG koji uzrokuju oštećenje stanica mozga, mišića, jetre, bubrega i starenje kože smanjili, za razliku od onih koji ga nisu jeli.

Razne hemikalije koje unosimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hranom, pićem i vazduhom oštećuju naš DNK, a blagotvorne supstance nara nalaze se u njegovoj kori, košticama, beloj srži, i pomažu u borbi protiv istih, tvrde naučnici.

"Nar usporava oksidaciju ili "rđanje" DNK ćelija koja dolazi sa starenjem. Upravo takav pogled na starenje, kao oksidaciju, pruža mogućnost za lek“, istakao je za "Daily Mail" voditelj dr Serđio Strajtberger.

Osim što usporava proces starenja, nar je odličan za srce, smanjuje stres i poboljšava seksualni život.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.