Kuršumlija: Lekari stigli do dečaka (FOTO)

Izvor: S media, 20.Jan.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Lekari stigli do dečaka (FOTO)

Ekipa zdravstvenih radnika kuršumlijskog Doma zdravlja uspela je da se probije do sela Svinjište na planini Radan i pregleda trogodišnjeg dečaka, čiji je otac pre dva dana zatražio lekarsku pomoć za svog sina.

Doktorka Jasmina Rakić pregledala je dečaka i nakon konstatacije da ima povišenu temperaturu i bolove u stomaku uputila ga u Dom zdravlja u Kuršumliju, kako bi mu bila ukazana adekvatna lekarska pomoć.

Zdravstveni radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tog Doma zdravlja i dvoje novinara uspeli su da dodju do kuće trogodišnjeg dečaka u selu Svinjište, koje je od grada udaljeno oko 40 kilometara.

Oni su pešacili pet kilometara kroz snežne nanose visine oko jednog metra, pošto im se vozilo zaglavilo u snegu na putu.

Kuršumlija: Spasioci pokušavaju da se probiju do bolesnog dečaka

Kuršumlija: Vukovi pojeli stado ovaca!

Kuršumlija: Na konju do posla

Opština Kuršumlija angažovala je sektor za vandredne situacije MUP-a Srbije iz Kuršumlije koji je pomogao lekarima da dodju do kuće bolesnog dečaka.

Otac dečaka Zoran Rašković (34) kazao je novinarima da se dete pre dva dana razboleo i dobilo visoku temperaturu koja nije spadala.

"Zatražio sam pomoć od lokalne samouprave pomoć jer sam bio uplašen za zdravlje svog deteta", dodao je Zoran Rašković, otac troje maloletne dece.

Gotovo sva planinska sela na području opštine Kuršumlija smeštena na Radanu i na obroncima Kopaonika su zavejana, dok u nižim predelima, u dolini Toplice i u samom gradu, gotovo da nema snega.

(Beta)

Foto: V. Kostić, Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari stigli do dečaka

Izvor: RTS, 20.Jan.2012

Zdravstveni radnici uspeli da se probiju do sela Svinjište i pregledaju trogodišnjeg dečaka, koji je, nakon pregleda, upućen u kuršumlijski Dom zdravlja...Ekipa zdravstvenih radnika kuršumlijskog Doma zdravlja uspela je da se probije do sela Svinjište na planini Radan i pregleda trogodišnjeg...

Nastavak na RTS...

LEKARI STIGLI DO DEČAKA, UPUĆEN U DOM ZDRAVLJA

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012

Posle tri dana kuršumlijski lekari uspeli da se kroz smetove probiju do trogodišnjeg mališana i odvedu ga u bolnicu..KURŠUMLIJA - Kritično!..Zbog smetova visokih i do dva metra, Zoran Rašković, iz sela Svinjišta na Radan-planini u opštini Kuršumlija, tri dana je čekao da građevinske mašine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.