Kuči: Ne damo novi mandat šefu UNMIK-a

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuči: Ne damo novi mandat šefu UNMIK-a

Dnevne novine u Prištini izveštavaju da je zamenik predsednika Vlade u Prištini Hajredin Kuči "savetovao" šefa UNMIK Farida Zarifa, da više pažnje obrati transformaciji svoje misije, nego pitanjima o kojima se raspravlja između Brisela, Prištine i Beograda. "On ne bi trebalo da traži novi mandat, jer mu ga ne bismo dali", upozorio je Kuči.

Prema njegovim rečima, UNMIK bi trebalo da se transformiše u kancelariju UN, koja bi "služila kao most između Kosova i UN". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"U suprotnom, nema novog mandata kojim bi UNMIK predstavljao Kosovo, i njegovo delovanje treba da bude u skladu sa našim Ustavom", rekao je Kuči.

Dnevne novine podsećaju da je Zarif izjavio ranije za Radio Dukađini da "nije zločin za Vladu u Prištini da prihvati predlog o integrisanom uprvljanju granicom, što je još pre tri godine bila jedna od šest tačaka koje je predložio generalni sekretar UN Ban Ki-mun".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.