Izložba Koso Ištvana u Galeriji Kulturnog centra Sombor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Koso Ištvana u Galeriji Kulturnog centra Sombor

Otvaranje izložbe Koso Ištvana biće održano večeras u Galeriji KC "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova.

Koso Ištvan je rođen 1941. godine. Školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu završio 1963.god. Diplomirao je 1968. godine na Akademiji za primenjenu umetnost u Beogradu. Magistrirao je 1994.na Akademiji u Beču. Od 1969 radi na Beogradskoj TV scenografije i grafička titlovanja, kao i plakate za nekadašnje Malo pozorište.

Nakon povratka u Sombor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1970. godine, predaje likovno obrazovanje u Gimnaziji “Veljko Petrvić” i u istom razdoblju radi scenografije plakate i ostalu grafičku opremu za Narodno pozorište u Somboru, u koje ubrzo prelazi u stalni angažman kao tehnički direktor i scenograf. Sticajem okolnosti, 1989. godine odlazi u Beč na kratko, ali ostaje 27 godina.

Tokom godina uradio je veliki broj plakata i scenografija za nekoliko pozorišta u Jugoslaviji, Mađarskoj i Poljskoj. I pored izuzetno intenzivnog angažovanja u pozorišnim poslovima nalazi vremena i za slikanje.

Izlagao je samostalno u Beogradu, Somboru, Baji, Kečkemetu, Bjalistoku i Beču. Grupne izložbe: Okt salon Beograd, Sombor, Novi Sad, Subotica, Ljubljana, Mostar, Beč.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koncert Jovana Kolundžije povodom dana Kultunog centra Sombor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 11:07

Povodom obeležavanja 28. novembra, Dana Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, u svečanoj sali Skupštine grada Sombora biće upriličen koncert proslavljenog violiniste, maestra Jovana Kolundžije. Koncert će početi u 19 časova...U program koncerta uvrštena su najlepša dela Vitalija, Ramoa,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.