Borani jedva dišu zbog zagadjenog vazduha

Izvor: S media, 07.Maj.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borani jedva dišu zbog zagadjenog vazduha

Koncentracija sumpor dioksida u Boru poslednjih nekoliko nedelja višestruko premašuje dozvoljenu granicu, upozorili su članovi Ekološkog saveza "Ekoagenda" u Boru.

Kako je preneo borski Medija centar, prema podacima sa merne stanice u Brezoniku, koncentracija sumpor dioksida, pre nekoliko dana, dostigla je 34.000 mikrograma po metru kubnom, što je gotovo hiljadu puta više od dozvoljenih 350 mikrograma.

U borskoj Topionici i rafinaciji bakra kažu da čine sve >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako bi zaštili gradjane od zagadjenja vazduha, ali da zastarela tehnologija i nepovoljni vremenski uslovi uzimaju svoj danak, pa nije moguće sprečiti širenje dima.

Još jednom je u prvi plan izbila potreba da se u gradu bakra što pre izgradi nova topionica, koja je za Borane bitna u ekološkom ali i ekonomskom smislu - kažu u ovom ekološkom udruženju.

Podsetimo, izgradnja nove topionice i rafinacije bakra trebalo bi, uz podršku Vlade Srbije, da bude završena za tri godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bor: Građani se guše u sumporu

Izvor: B92, 07.Maj.2010

Bor -- Koncentracija sumpor dioksida u Boru poslednjih nekoliko nedelja višestruko premašuje dozvoljenu granicu, upozorili su članovi Ekološkog saveza "Ekoagenda"... Kako je preneo borski Medija centar, prema podacima sa merne stanice u Brezoniku, koncentracija sumpor dioksida, pre nekoliko dana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.