Episkop Irinej: LSV je zloglasna vojvođanerska liga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkop Irinej: LSV je "zloglasna vojvođanerska liga"

NOVI SAD -

Bački episkop i portparol Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej (Bulović) izjavio je danas da u Srbiji ne postoji jedinstvena vlast. "Postoji labava interesna konfederacija antagonistički nastrojenih ministarstava pod kontrolom ove ili one partije. To je jasno svakome, pa, eto, i meni", naveo je Bulović na sajtu bačke eparhije SPC.

On je odbacio optužbe da je ulazio u "kavgu" sa predstavnicima gradskih vlasti u Novom Sadu povodom obeležavanja 70. godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločina Novosadske racije i rekao da je na "bezobzirne napade" odgovarao i po dužnosti portparola i po savesti, odnosno "i službeno i lično".

Irinej je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) rekao da je u pitanju "zloglasna vojvođanerska Liga".

Ocenio je da napade na SPC predvode "bučni i žučni kriptomarksisti ili čak kriptostaljinisti kamuflirani u pseudo-Evropejce".

"Moj stav, službeni i lični, uvek je bio isti: caru carevo, a Božje Bogu, sve dotle dok 'car' ili vlast ne posegne i za onim što po prirodi stvari ne pripada njoj nego samo Bogu, a kada se to desi, kao što se desilo prilikom obeležavanja 70-godišnjice Racije i posle toga, onda se primenjuje jevanđelsko načelo da se većma valja pokoravati Bogu nego ljudima", poručio je Irinej.

Na sajtu bačke eparhije Irinej je objavio integralnu verziju intervjua koji je u prazničnom broju u skraćenom obliku objavio beogradski dnevni list "Danas".

Episkop je naveo da je intervju "Danasu" dao "sa izvesnom nelagodnošću, ponajviše zbog stavova koje Danas zastupa kada su u pitanju crkva i vera uopšte".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Episkop Irinej: LSV je zloglasna liga

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2012

Bački episkop i portparol Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej (Bulović) izjavio je danas da u Srbiji ne postoji jedinstvena vlast..."Postoji labava interesna konfederacija antagonistički nastrojenih ministarstava pod kontrolom ove ili one partije. To je jasno svakome, pa, eto, i meni", naveo je...

Nastavak na Vesti-online.com...

LSV:Bulović zloupotrebljava mantiju

Izvor: B92, 16.Feb.2012

Novi Sad -- Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović optužio je bačkog episkopa Irineja Bulovića da "zloupotrebljava crkvenu mantiju"...Jovanović je to rekao povodom Irinejove izjave da je LSV "zloglasna vojvođanerska liga"..."Irinej je na ovaj način zloupotrebio crkvenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.