Devet osoba umrlo od zime, vanredno stanje u 32 opštine

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet osoba umrlo od zime, vanredno stanje u 32 opštine

Vanredne situacije proglašene su u 32 opštine u Srbiji, a zbog zime je umrlo devet osoba, dok se jedno lice vodi kao nestalo, rekao je danas agenciji Beta načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Prema njegovim rečima, odluka o proglašenju vanrednog stanja zbog snega i hladnoće u zemlji biće poznata danas posle 15 časova.

Načelnik Sektora za vanredne situacije rekao je da je u ovom trenutku zbog zime i snega odsečeno od puteva oko 70.000 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Nastava u osnovnim školama u Zrenjaninu biće obustavljena od 6. do 10. februara zbog najave pogoršanja vremenskih uslova, novih snežnih padavina i dodatnog pada temperature.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika u tom gradu, u školama će biti organizovana dežurstva, kao i produženi boravak te će sva deca koja i inače pohađaju tu vrstu nastave moći da dolaze u školu.

Sve predškolske ustanove će normalno raditi i roditelji mogu sami da odluče da li će decu dovesti u vrtiće.

Gradsko veće i Štab za vanredne situacije u Kruševcu zaključili su na današnjem sastanku da nema potrebe za proglašavanjem vanredne situacije u tom gradu, ali da će, po preporuci Ministarstva prosvete i nauke, škole naredne nedelje biti zatvorene.

Na sastanku je zaključeno i da će predškolska ustanova "Nata Veljković" nastaviti da radi, te da će se pratiti kolika je dolaznost dece i u zavisnosti od toga odlučiti da li će raditi svi vrtići ili će biti organizovana dežurstva tamo gde dolazi veći broj dece.

Osnovne i srednje škole u valjevskom kraju neće raditi od 6. do 10. februara, odlučio je danas Gradski štab za vanredne situacije. Kako je rečeno novinarima u Valjevu, ta odluka je doneta "prevashodno iz bezbednosnih razloga". Obdaništa će sutra raditi zbog dece čiji roditelji rade.

Mobilne ekipe Doma zdravlja intervenišu u svim situacijama u kojima se proceni da je to jedini način da hroničnih bolesnici, ili trudnice, stignu do Valjeva i bolnice.

U Kosovskoj Mitrovici danas je proglašena vanredna situacija zbog elementarne nepogode uzrokovane neubičajeno niskom temperaturom i velikom količinom snijega.

Usled toga, otežano je odvijanje svakodnevnih životnih aktivnosti, snabdevanje vodom, osnovnim životnim namirnicama, toplotnom i električnom energijom, navedeno je u odluci o proglašenju vanredne situacije.

Odluku je doneo, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.