Bezbedni u saobraćaju – dobrodošlica prvacima

Izvor: KovinEkspres.rs, 12.Sep.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbedni u saobraćaju – dobrodošlica prvacima

Petak, 12. septembar – Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Kovin, u saradnji sa Crvenim krstom Kovin, Policijskom stanicom u Kovinu i Savezom vozača opštine Kovin, tokom ove sedmice organizuje tradicionalna predavanja i darivanja za prvake u svim školama opštine. Stručni tim ove godine održava predavanja u ukupno 15 odeljenja prvih razreda, za 299 prvaka, koliko ih je u 10 osnovnih škola u opštini.

Program „Od kuće do škole“ zapravo je svojevrsna >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << obuka đaka prvaka za bezbedno učešće u saobraćaju, a o tome im, na zanimljiv i poučan način, govore policajci i volonteri Crvenog krsta kroz „10 lekcija koje život znače“.

Na kraju predavanja, svakom prvaku uručuje se svetleći saobraćajni prsluk, svetleća narukvica , knjiga „Od kuće do škole“, koja predstavlja saobraćajni bukvar i tematski raspored časova.

Opštinski inspektor za saobraćaj i puteve, Goran Terzić, sa zadovoljstvom ističe da se na početku ove školske godine radionice realizuju i u drugim razredima, u okviru projekta “Sigurni koraci”, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine. Proširene projektne aktivnosti podrazumevaju i radionice za đake drugog razreda, sa kojima se radi podsećanje o načinima bezbednog ponašanja u saobraćaju, ali se i skreće pažnja na bezbednost u školi. Projekat “Sigurni koraci” partnerski realizuju Crveni krst Kovin, Opštinska uprava Kovin i Savez vozača opštine Kovin. Učenici drugog razreda na poklon su dobili rasporede časova Crvenog krsta Kovin.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.