Bela smrt hara Srbijom

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela smrt hara Srbijom

U snegu pronađeno beživotno telo Spasoja Nikolića kod Topole. U opštini Kuršumlija od posledica smrzavanja preminula Biserka Milenković iz sela Prevetica. Potraga za još dvoje nestalih.

Leš N. S. (72) iz Kloke kod Topole pronađen je danas oko 11 sati u snegu pored kuće u kojoj je stanovao, rekao je doktor Doma zdravlja u Topoli Momčilo Gojković. On je agenciji Beta rekao da je čovek bio bolestan, da je iz kuće izašao juče oko 18.30 i da se više nije vratio. Leš >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pronađen smrznut u snegu, dodao je Gojković.

Izbavljen čovek iz zavejanog sela kod Prokuplja

Meštanin zavejanog planinskog

sela Pasjača, udaljenog 15 kilometara od Prokuplja, izbavljen je danas iz snega na temperaturi od minus 15 stepeni Celzijusa, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović.

Mitrović je rekao da je Lj.M. (62) imao promrzline i da je prebačen u prokupačku bolnicu, gde je posle ukazane pomoći došao svesti i njegovo stanje je stabilno.

Prva žrtva hladnoće i niskih temperetura u opštini Kuršumlija je Biserka Milenković (50) iz planinskog sela Prevetica, koju je suprug jutros na kilometar i po od porodične kuće, pronašao zavejanu u snegu.

Biserku je suprug Dragoljub pronašao jutros, na kilometar i po od kuće na planini, smrznutu i zavejanu u snegu, potvrđeno je nezvanično agenciji Beta.

Kako je agenciji Beta rekao suprug stradale, Biserka je juče prepodne otišla u susedno selo Orlovac da pomogne jednom starijem bolesnom bračnom paru u kućnim poslovima, a u kasnim popodnevnim krenula ka svojoj kući.

On pretpostavlja da nije uspela da stigne kući zbog jakog snega i oluje.

Slučaj je prijavio policiji, koja, zajedno sa istražnim sudijom još pokušava da se probije do sela, što je otežano zbog velikih snežnih nanosa i nepristupačnog terena.

U Kuršumliji su poslednjih dana bile obilne snežne padavine, a temperature su dostizale i minus 20 stepeni.

Građani za pomoć mogu da se javljaju opštinskim štabovima za vanredne situaciji ili najbližoj vatrogasnoj spasilačkoj jedinci na broj 93.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeno beživotno telo u snegu

Izvor: Šumadija Press, 31.Jan.2012

Beživotno telo Spasoja Nikolića (71) pronađeno je danas u snegu na području Topole, potvrdio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.