Banji Voljavča bitan status banjskog lečilišta

Izvor: Kragujevac.rs, 05.Okt.2014, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banji Voljavča bitan status banjskog lečilišta

U Stragarima na putu prema manastiru Voljavča nalazi se banja Voljavča sa lekovitom izvorskom vodom koja je prema ispitivanjima veoma pogodna za eksploataciju. Banja Voljavča je možda jedan od najvećih projekata za ovaj kraj i veoma važan za stanovnike Stragara, rekao je Dušan Obradović, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Republike Srbije, prilikom posete Stragarima.

“Ona ima sjajne predispozicije kao i neke druge banje ali činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << je da ovde postoje uslovi koje je i Grad napravio u vidu Generalnog urbanističkog plana i dogovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Šumadijskom eparhijom, jer je to bila i njihova imovina. Lokalna samouprava želi da nađe investitora koji bi mogao da izgradi 500 kvadrata i u toku su pregovori, ali ono što je sada ključ je Vlada Republike Srbije jer je Voljavči bitan status banjskog lečilišta“, ističe Dušan Obradović.

Kao član Gradskog veća zadužen za saradnju sa Vladom Srbije, želimo da skrenemo pažnju javnosti da je veoma bitno da na ovom primeru vidimo da li postoji dobra volja. Možda ne neka velika politička pitanja, ali ovakva pitanja su upravo ta o kojima smo govorili uvek, da li Vlada Srbije želi da ravnopravno gleda na sve gradove videće se i na ovom primeru.

Grad pre svega želi da napravi dogovor sa privatnim investitorom i ne želi da izadje iz ove priče, jer prirodne resurse treba čuvati, ali svesni da nemamo novca za investiciju želimo da napravimo privatno javno partnerstvo. Mi ćemo u taj proces ući i to je ono što ne može da spreči ni Vlada Srbije, jer smo ispunili sve preduslove. Na Vladi je sada da status banjskog lečilišta, koji zavisi o broja zaposlenih i broja zdravstvenih radnika i prateće infrastrukture što pre dobije, i ovaj kraj i ceo Kragujevac, zaključuje Obradović.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.