APATINSKI VINOGRADARI OBELEŽILI SLAVU SVETOG TRIFUNA

Izvor: Radio Dunav, 14.Feb.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APATINSKI VINOGRADARI OBELEŽILI SLAVU SVETOG TRIFUNA

Apatinski vinogradari su danas odlaskom u vinograd i rezanjem prvog čokota, obeležili Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i voćara.
I pored činjenice da u apatinskoj opštini trenutno i nema mnogo zasada pod vinovom lozom, danas se desetak ljubitelja vinograda i vina okupilo kako bi proslavili ovaj dan.
Obeležavanje slave je počelo u hramu “Sabor Svetih Apostola” liturgijom u 8 sati, a nastavljeno u vinogradu, gde je usledilo rezanje prvog čokota i osveštanje vinove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << loze, a kasnije je obavljen i tradicionalni vinogradarski doručak.
Kum slave za ovu godinu bio je Goran Ajduković koji je predao kumstvo Radetu Bosiću, a prigodnu besedu povodom današnjeg praznika govorio je apatinski paroh Željko Vasić.
FONO Željko Vasić

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.


Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve kvalitetnija vina odlaze iz topličkog kraja

Izvor: RTS, 14.Feb.2018

Vinogradari u topličkom kraju, u nešto vedrijem raspoloženju i sa više optimizma nego ranije, proslavljaju svoju slavu, Svetog Trifuna. Tome su sada, nakon decenija propadanja vinograda, doprineli preko stotinak hektara novih zasada, kao i novoizgrađene vinarije, u kojima se iz godine u godinu,...

Nastavak na RTS...

Vinogradari: Sneg na zarezoju najavljuje dobru godinu [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2018

Svetog Trifuna, koji se obeležava kao zaštitnik vinove loze, vinogradari su jutros obeležili u snegom pokrivenim vinogradima u Matejevcu. Kažu da je to znak da će rod biti dobar, a i ovog 14. februara su rezali čokote i polivali ih vinom...Jedan od stanovnika Matejevca, sela koje je godinama unazad...

Nastavak na JužneVesti.com...

Vinogradari u Velikoj Hoči proslavili Svetog Trifuna

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2018

Vinogradari u Velikoj Hoči i stanovnici Orahovca obeležili su danas Svetog Trifuna, zaštitnika mehandžija, vinograda i vinogradara, koji je ujedno i slava Orahovca, liturgijom u kapeli posvećenoj Svetom Trifunu u Dečanskoj vinici, blagosiljanjem vinove loze i vinogradara i orezivanjem čokota.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.