Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2010, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanja o energetskoj efikasnosti srednjoškolcima

Uprava za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove pokrenula je projekat „Edukacija o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije”, koji će biti realizovan u završnim razredima beogradskih srednjih škola.

Direktor Uprave za energetiku Marko Stojanović kazao je za Beoinfo da će predavanja o energetskoj efikasnosti početi sredinom oktobra i trajaće do kraja prvog polugodišta.

– U taj program biće uključeno 20 škola sa područja Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Izvođenje edukacije povereno je školi za nove tehnologije „Politehnika”, a biće obuhvaćeno preko 2.500 beogradskih srednjoškolaca. Učenicima će u formi dvočasa biti predstavljene teme o značaju energije, energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i energetskim potencijalima u Srbiji i Beogradu – rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, Uprava za energetiku očekuje da će tim projektom probuditi svest mladih da shvate da je energetska efikasnost važna za budućnost, jer po završetku srednje škole mladi ulaze u zrelo životno doba, kada bi trebalo da primete prioritete i reaguju u skladu sa njima.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nabavka 8.700 svetiljki za poboljšanje javnog osvetljenja u Beogradu

Izvor: Studio B, 20.Sep.2010

Uprava za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove nabaviće 8.700 svetiljki za održavanje i poboljšanje javnog osvetljenja u Beogradu...Ova nabavka obuhvatiće sve potrebne tipove svetiljki - reflektore za sportske terene, kandelabarske svetiljke za parkove, školska dvorišta i druge...

Nastavak na Studio B...

ZA OSVETLJENJE 8.700 NOVIH SVETILJKI

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010

BEOGRAD - Uprava za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove nabaviće 8.700 svetiljki za održavanje i poboljšanje javnog osvetljenja u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave...Nabavka će obuhvatiti sve potrebne tipove svetiljki, kao što su reflektori za sportske terene, kandelabarske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.