Počela obnova scene Raša Plaović

Izvor: Blic, 07.Okt.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela obnova scene "Raša Plaović"

Obnova scene "Raša Plaović" počela je danas, a radovi vredni oko 25 miliona dinara trebalo bi da budu završeni do 22. novembra, izjavio je upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović.

Đurović je novinarima rekao da se očekuje da obnovljena scena "Raša Plaović" bude otvorena na Dan Narodnog pozorišta 22. novembra predstavom "Zli dusi".

"Posle dve godine radova u Narodnom pozorištu biće poboljšani uslovi za umetnike na sceni, kao i za publiku", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Djurović i naveo da će obnova tog teatra biti nastavljena.

Državni sekretar Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Snežana Stojanović Plavšić rekla je da će pozorišna scena "Raša Plaović" biti moderna, bezbedna i prilagodjena osobama sa posebnim potrebama.

Stara sedišta, uklonjena sa scene "Raša Plaović", Narodno pozorište poklonilo je pozorištu "Suno e Romengo" iz Novih Karlovaca i ta donacija vredna je oko milion dinara

Prema njenim rečima resorno ministarstvo je za radove na toj sceni izdvojilo oko 25 miliona dinara, a očekuje se da rebalansom budžeta bude obezbedjena dodatna svota za obnavljanje Narodnog pozorišta.

Ona je kazala da se planira postavljanje specijalnog baletskog poda, obnova biblioteke koja se koristi za glumačke probe, postavljanje novih zavesa i drugi radovi kojima bi trebalo da se poboljšaju uslovi u Narodnom pozorištu.

Kako je najavljeno, nova scena "Raša Plaović" imaće pokretnu binu i polukružno gledalište sa 185 standardnih i deset sedišta za osobe sa posebnim potrebama, a taj prostor biće opremljen u skladu sa vrhunskim standardima protivpožarne zaštite.

Povezane vesti: Rekonstrukcija Narodnog pozorišta: "Raša" u novom ruhu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela obnova scene "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu

Izvor: Blic, 07.Okt.2011

Obnova scene "Raša Plaović" počela je danas, a radovi vredni oko 25 miliona dinara trebalo bi da budu završeni do 22. novembra, rekao je upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović...Đurović je dodao da se očekuje da obnovljena scena "Raša Plaović" bude otvorena na Dan Narodnog pozorišta...

Nastavak na Blic...

Počela adaptacija "Raše Plaovića"

Izvor: B92, 07.Okt.2011

U okviru fazne rekonstrukcije Narodnog pozorišta 7. oktobra su počeli radovi na adaptaciji male scene "Raša Plaović", čije je otvaranje planirano za Dan Narodnog pozorišta - 22. novembar. ..Državna sekretarka u Ministarstvu kulture Srbije Snežana Stojanović Plavšić rekla je da je Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Adaptacija Scene Raša Plaović

Izvor: SEEcult.org, 08.Okt.2011, 12:47

Radovi na adaptaciji Scene “Raša Plaović”, u okviru fazne rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Beogradu, počeli su 7. oktobra, a renovirana scena trebalo bi da bude otvorena 22. novembra. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije obezbedilo je ukupno 25 miliona dinara...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.