Srpski poslastičar otkriva recept za slatkiš koji je oduševio kraljevsku porodicu

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski poslastičar otkriva recept za slatkiš koji je oduševio kraljevsku porodicu

Zahvaljujući našem uglednom poslastičaru Zdravku Gavriloviću, koji je rešio da otkrije recept za nikad lakši i ukusniji desert, sada ćete i vi, i vaša porodica moći da uživate u omiljenoj poslastici kraljevske porodice.

Pre samo nekoliko meseci Zdravko Gavrilović, šef poslastičarnice u jednom elitnom beogradskom restoranu, imao je zadatak da sa svojim timom pripremi slatku trpezu povodom posete princa Čarlsa tradicionalnoj čajanci na kraljevskom dvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju je njemu u čast upriličio Aleksandar Karađorđević.

Osim pripreme kolača za čajanku za princa Čarlsa, Zdravko je bio i deo tima koji je pripremao hranu za 60. rođendan princa Aleksandra Karađorđevića. To je bila svečanost kojoj je prisustvovalo 1000 zvanica.

Pomislili biste da kraljevi i prinčevi imaju posebne i neuobičajene zahteve. Osim nekoliko vrsta kolača i sendviča, prilikom čajanke koja je bila upriličena za princa Čarlsa na Kraljevskom dvoru na Dedinju, posluženi su skonsi sa vrstom nesoljenog sira i domaćeg džema. Skonsi su, inače vrsta pogačica koje su nastale u Škotskoj, a obavezan su deo rituala ispijanja čaja na Ostrvu.

Naš ugledni poslastičar podelio je sa vama ovaj vrlo jednostavan recept za skonse koji se jako brzo pripremaju i predstavljaju sjajan desert.

RECEPT ZA SKONSE:

SASTOJCI:

PRIPREMA:

Od svih sastojaka zamesiti testo i podeliti na dva dela, u jedan deo dodati 30g suvog grožđa, a drugi ½ narendane jabuke.

Kad testo odmori razvući ga ddo ebljine 2cm i iseći na krugove prečnika oko 5cm.

Premazati jajima i peći na 180 stepeni.

Po želji premazati džemom, poslužiti uz čaj.

Poslastičar koji je oduševio svetske zvezde

Zdravko je imao prilike da sarađuje sa velikim imenima današnjice. Sa njegovim delom upoznali su se veliki sportisti Aleksandar Đorđević, Žarko Paspalj, Novak Đoković, ličnosti poput glumca Pirsa Brosnana i violiniste Najdžela Kenedija, ali i američkog družavnog sekretera Vorena Kristofera i princa Aleksandra, kao i princa Čarlsa. Bez obzira na to, on tvrdi da kvalitet mora da bude isti za svakog klijenta, te da je jednak trud uložen. Uzimajući u obzir takvo saznanje, desert u kojem ćete uskoro uživati sasvim sigurno postaće još slađi!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.