Šok posle ubistva srpskog ugostitelja: Beč tuguje za Pericom

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2017, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok posle ubistva srpskog ugostitelja: Beč tuguje za Pericom

Ubistvo Perice Gavrilovića (37), suvlasnika bečkog kafića Spejs, izazvalo je zaprepašćenje među našim zemljacima u Beču, posebno među srpskim ugostiteljima u glavnom gradu Austrije. Gavrilović, rodom iz Bele Crkve, ubijen je u subotu u ranim jutarnjim satima nasred ulice u 16. bečkom okrugu. Ubica je posle zločina pobegao i policija i dalje traga za njim.

Do obračuna je došlo nakon što su Gavrilović i njegov prijatelj (28) rodom iz Bosne i Hercegovine, udelili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na ulici kompliment jednoj devojci. Međutim, to se nije svidelo muškarcu koji je bio u društvu te devojke, pa se najpre posvađao sa Gavrilovićem, a zatim izvukao nož i izbo Srbina i mladića iz Bosne.

Tomas Kajblinger, portparol bečke policije, rekao je da su Gavrilović i njegov prijatelj u noći između petka i subote, oko 4.30 sati, šetali Otakringerštrase, ulicom u kojoj se nalazi i kafić ubijenog Srbina.

Kada su videli jedan par, jedan od njih dvojice se obratio devojci i navodno joj rekao: "Čudo je što se u tako sitnim satima može sresti na ulici tako lepa žena."

Na to je izbila svađa između pratioca žene i dvojice muškaraca, tokom koje je napadač izvukao noć i napao Srbina i mladića iz Bosne. Obojica su zadobili ubode i posekotine u gornjem delu tela, a napadač i njegova devojka su pobegli pre dolaska policije.

- Kada su policajci stigli na lice mesta, dve osobe su teško povređene ležale na trotoaru. Njima je odmah ukazana lekarska pomoć i prebačeni su u Klinički centar, ali Perica Gavrilović je, i pored svih napora lekara, podlegao zadobijenim povredama, dok je njegov prijatelj operisan i zasad je van životne opasnosti - preneli su austrijski mediji reči sagovornika iz bečke policije.

Ubijenog Pericu Gavrilovića gosti, prijatelji i kolege opisuju kao veoma prijatnog čoveka, pa zato ne čudi što ih je sve potresla vest o njegovoj smrti. Svi su saglasni da je bio dobar čovek i uvek spreman da pomogne drugima. Veliki broj bečkih ugostitelja na Fejsbuk profilima svojih objekata, u znak žalosti su postavili crnu sliku, dok je na Fejsbuk profilu Spejsa napisano: "Hiljade reči ne mogu da opišu žal u našim srcima. Zbog toga će kafe do daljeg biti zatvoren." Kafić u subotu nije radio, a dolazili su samo prijatelji koji su izrazili saučešće i nevericu zbog tragedije koja se dogodila.

Spejs je jedan od dva srpska ugostiteljska objekta u Otakringerštrase u koji je dolazila "urbanija" publika. U ovom kafiću okupljali su se uglavnom mladi Srbi, a Spejs nikada nije došao u žižu interesovanja policije jer u njemu nikada nije bilo nikakvih problema. Tek nedavno "Spejs" je proslavio tri godine postojanja i tada su Gavrilović i njegov partner okupili svoje goste i prijatelje slaveći godišnjicu u nadi da će naredna godina biti još uspešnija. Sudbina je, međutim, prekinula sve planove Perice Gavrilovića koji je kao dete sa roditeljima došao u Beč.
Pogledaj vesti o: Gavrilovići

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

STRAŠNO! Novi detalji stravičnog ubistva u Beču - ŠIPTAR UBIO SRBINA ZBOG TRI SRPKINJE!

Izvor: Press, 21.Avg.2017

Perica Gavrilović (37) sa drugom Almirom M. (28) prigovorio devojkama iz Srbije što se druže sa sumnjivim Albancima! Šiptar A. S. potegao nož, pa ubio Pericu, a teško ranio Almira. . Foto: Facebook. . Perica Gavrilović...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.