Servisne informacije za 25. avgust

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 25. avgust

NOVI SAD -

U ponedeljak će od 8 sati do 9.30 u Novom Sadu bez struje biti ulice Balzakova (2-22) i Narodnog fronta (62-68).

Objekat Novosadske toplane u Ulici Joše Tomića bez struje će biti od 8 do 13 sati.

Svi potrošači i firme na Rumenačkom putu od nadvožnjaka prema Rumenki ostaće bez električne energije od 8 sati do 11.30.

Ulica Bogdana Gavrilovića u Sremskoj Kamenici biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez struje od 9 do 13 časova.

Deo Međunarodnog puta oko Brkinog salaša na Čeneju neće imati struju od 8.30 do 11 sati.

U ponedeljak će u Srbobranu bez struje od 8.30 do 13.30 biti deo od Vašarišta do Želežničke stanice.

Baštenski otpad će u ponedeljak biti odnošen sa Telepa.

Radnici "Čistoće" će svagog četvrtka odnositi smeće iz naselja Čardak u Sremskoj Kamenici. Građani koji žive u Gogoljevoj, Cvetnoj i Ulici sremskih partizana svoje kante treba da ostave ispred kuća od 6 časova. Stanari obližnjih ulica, u koje kamion ne može da uđe, smeće treba da odnesu do Ulice sremskih partizana.

S obzirom na to da je rok za plaćanje računa istekao "Elektrodistribucija Novi Sad" obaveštava kupce da će svakodnevno obustavljati isporuku električne energije neurednim platišama, kao i to da će nastaviti aktivnosti na utuženjima kupaca.

Privremeno je zabranjen saobraćaj u delu Ulice patrijarha Čarnojevića (2 – 21) zbog izgradnje vrelovodne mreže. Zabrana će važiti do 13. ceptembra.

Privremeno je izmenjen režim saobraćaja u delovima ulica Petra Drapšina i Danila Kiša, a u Ulici Petra Drapšina ispred broja 9 zabranjeno je i parkiranje. Izmena saobraćaja važi do 7. ceptembra.

JGSP "Novi Sad" počinje sa izradom đačkih karata. Cena izrade pokazne karte za đake i studente je 650 dinara, a zahtev za izradu legitimacije može se predati na svim kioscima JGSP-a.

JGSP "Novi Sad" obaveštava da je korigovan red vožnje do Petrolenda. Radnim danima autobusi iz Novog Sada polaze u 9.30, 11.15 i 15.30, a iz Petrolenda u 19 sati i 20.15. Vikendom i praznicima polasci su iz Novog Sada u 8.30, 10, 11.15, 15.30, a povratak u 9.15, 19 i 20.15.

GSP "Novi Sad" apeluje na korisnike prevoza da prilikom kupovine karte pripreme sitan novac kako bi olakšali posao vozačima u vraćanju kusura.

Pismeni deo ispita za taksiste održaće se u sredu, 12. septembra u zgradi Skupštine Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2 u 15.30. Prijave za ispit podnose se sekretaru komisije u Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, Žarka Zrenjanina 2, kancelarija 39, od 13 do 14 časova.

Volonterski radni kamp "Solarna akademija" održava se do 25. avgusta u Ekološkom centru "Radulovački" u Sremskim Karlovcima. Program je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju osnovna predznanja iz oblasti zaštite životne sredine, a prijave se vrše popunjavanjem formulara koji se može preuzeti na sajtu "Pokreta gorana". www.pokretgorana.org.rs

Kancelarija zaštitnika građana Novog Sada nastavlja obilazak mesnih zajednica, pa će u sredu, 5. septembra od 10 do 12 sati biti u MZ "Begeč", 12. septembra u MZ "Sava Kovačević" u Novom Sadu, 19. septembra u MZ "Čenej", a 26. septembra u MZ "Ivo Andrić" u Novom Sadu.

Kaćki most je otvoren za saobraćaj, dok će na Temerinskom mostu zbog radova biti privremeno izmenjen režim saobraćaja koji će važiti do 1. septembra. saobraćaj će privremeno biti preusmeren u krajnju desnu traku uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat.

Letnje radno vreme blagajne JKP "Informatika" na Bulevaru Mihajla Pupina 5 je radnim danima od 8 do 15 sati. Subota i nedelja su neradni dani.

Od ovog meseca na računima objedinjene naplate ukida se servis video nadzora.

Novosađani mogu da zakazuju termine za biometrijsku ličnu kartu i pasoš putem sms poruka na broj 2224. Upustvo za slanje poruka za zakazivanje građani mogu da vide na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zahtevi za izdavanje vozačkih dozvola primaju se i izdaju u šalter sali na Bulevaru oslobođenja 143. zahtevi se mogu predati, a dozvole preuzeti svakog radnog dana od 7 do 21 čas.

Uvodena je svakodnevna autobuska linija za Ohrid koja će saobraćati do 30. septembra. Cena karte u jednom pravcu iznosi 4.140 dinara, a povratna staje 6.990 dinara. deca od 2 do 12 godina plaćaju 50 odsto cene, a predviđeni su i popusti za putnike od 13 do 26 godina i za starije od 65 godina.

Naplaćuje se parking u okolini Štranda. Ima 670 parking mesta u Fruškogorskoj ulici kod okretnice, ispod Mosta slobode i u kineskoj četvrti. Dnevna karta po ceni od 40 dinara može se kupiti na parkomatima na parkiralištima ili uplatiti sms porukom na broj 8213.

"Parking servis" pustio je u rad još dva parkirališta za bicikle i motocikle, kod železničke stanice kapaciteta 30 bicikala i kod ulaza na štrand ispod mosta slobode gde je, pored 140 mesta za bicikle, uređeno i 70 parking mesta za motocikle.

Mesna organizacija invalida rada Vojvodine obaveštava da je počela da radi svakog četvrtka od 9 do 11 sati u velikoj sali MZ "Bistrica" u ulici Braće Dronjak 11.

JP "Poslovni prostor" objavilo je spisak slobodnih poslovnih prostora koji se mogu izdavati neposrednom pogodbom. Zainteresovani mogu dogovoriti obilazak objekta i dobiti sve informacije na telefone: 021/489-00-12, 021/489-00-42 i 021/489-00-11, kao i na veb portalu www.nsprostor.co.yu

U biblioteci na Štrandu knjige se mogu iznajmljivati uz lični dokument, a u ponudi je literatura za decu i odrasle, kao i novine. Ukoliko nema knjige koju ste tražili, ona može biti dostavljena iz centralne biblioteke, ali se na to mora sačekati zbog ograničenog prostora.

U toku je akcija "Budi drug, pokreni sa knjigom jedan krug", Gradske biblioteke i Pokreta gorana Novog Sada, u okviru koje će biti održano 30 radionica o značaju reciklaže papirnog otpada koje počinju u 19 sati. Ulaznica je dve prazne aluminijumske limenke ili pola kilograma papira za reciklažu, a svakog dana učesnik koji donese najviše otpada dobiće godišnju članarinu za Gradsku biblioteku.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade Novog Sada za 2012. godinu mogu se podneti Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu do 15. septembra u Skupštini Novog Sada, u Ulici Žarka Zrenjanina 2.

Komisija za dodelu nagrade Opštine Vrbas raspisala je konkurs koji je otvoren do 1. oktobra. Predloge za dodeljivanje nagrade mogu da podnesu sva zainteresovana fizička i pravna lica na adresu Skupštine Opštine Vrbas - Komisija za dodelu nagrade Opštine Vrbas, Maršala Tita 89. Nagrada će biti dodeljena 20. oktobra na obeležavanje dana Opštine Vrbas.

Koncertom Vojvođanskog omladinskog kamernog orkestra završava se "Novosadsko muzičko leto". Na programu su dela Erika Kleptona, Bele Bartoka, Jena Sibelijusa i Svetozara Saše Kovačevića. Koncert počinje u 21 čas u Sinagogi, a ulaz je besplatan.

Jedanaesti maskenbal namenjen deci svih uzrasta biće održan u petak, 31. avgusta u 18 časova ispred Gradske biblioteke. Tema maskenbala je "Dunav je moje more".

Retrospektivna izložba slika "Milan Konjović: Povratak u pariz" otvorena je u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Izložba obuhvata izbor od 25 dela iz fonda galerije "Milan Konjović" iz Sombora, a biće otvorena do 2. ceptembra.

Počelo je prijavljivanje za učešće na manifestaciji "Vojvodina fest" koja će se 8. septembra održati na Štrandu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 6. septembra na telefon 021/ 48-81-633 svakog radnog dana od 10 do 15 časova ili mejlom na adresu marketing@zelenilo.com.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Kotlić pod Titelskim bregom" održaće se sutra na obali Tise.

Likovna kolonija Muzeja Vojvodine održava od 27. do 31. avgusta u Muzejskom kompleksu u Kulpinu. Okupljanje umetnika je u ponedeljak, 27. avgusta u 10 časova u Muzeju Vojvodine. Završna svečanost, kada će biti izloženi nastali radovi, održaće se u Muzejskom kompleksu u Kulpinu u petak, 31. avgusta u 19 sati.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine će zbog rekonstrukcije biti zatvoren za posetioce do 25. septembra. Jesenju izlagačku sezonu otvoriće retrospektivna izložba Mire Brtke, 2. oktobra.

Izložba slika, akvarela i video radova Maje Erdeljan "Kolor terapija" u Muzeju Vojvodine traje do 25. avgusta.

U petak, 30. avgusta u 19 sati u Muzeju Vojvodine biće otvorena izložba "Fruška gora – bastion antifašizma 1941-1945." koja će trajati do 30. septembra.

Sedmi Međunarodni novosadski književni festival biće održan od 27. do 30. avgusta.

Prva manifestacija "Srednjovekovni kamp" održaće se 25. i 26. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10 do 20 časova.

Otvorena je izložba radova učesnika simpozijuma "Art link" u likovnom salonu Kulturnog centra Novi Sad.

Osamnaesti Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade "Kad ćeš odrasti, mali veseljače?" u Bačkoj Palanci traje do 26. avgusta.

SUBOTICA - Subotička "Elektrodistribucija" počela je sa izdavanjem opomena pred isključenje, domaćinstvima i preduzećima koji nisu izmirili svoja potraživanja.

Izgradnja kružnog toka u Ulici Ivana Antunovića biće završena do 28. avgusta. Preostalo je da se nanesu noseći i završni sloj asfalta i uredi okolina kružnog toka.

U Subotici je počelo iznajmljivanje bicikala u okviru projekta "Su bajk" koji se realizuje u saradnji sa gradom. Bicikli će moći da se unajme kod Otvorenog univerziteta i na Paliću kod Male gostione. Puštena je u rad i treća stanica, pa građani mogu da unajmljuju bicikle i u dudovoj šumi, a stanica se nalazi pored Hale sportova. Poput prethodno otvorenih, opremljena je video nadzorom i prima 14 bicikala. Cena je 20 dinara za sat ili 100 dinara za ceo dan.

Kupanje na bazenima u dudovoj šumi i na prozivci je bezbedno kada je reč o ispravnosti vode, dok se kupanje u jezeru Palić ne preporučuje.

Nastavlja se rekonstrukcija subotičke Sinagoge, a radovi će biti završeni do kraja leta.

U okviru akcije prikupljanja istrošenih baterija iz domaćinstava, na šetalištu na "Radijalcu", u blizini OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" postavljena je skulptura-posuda za prikupljanje tih baterija.

Učenicima srednjih škola koji iz subotičke opštine putuju za Bačku Topolu, Kanjižu, Sombor ili Novi Kneževac, mesečne karte moći će da regulišu u Gradskoj upravi, Trg slobode 1, 3. sprat, soba 305, svakog dana od 9 do 13.30.

Deca koja u septembru polaze u školu, a nisu pohađala obavezan predškolski program naredne dve nedelje provešće na pripremnoj nastavi. Ovo je treća godina da snovna škola "Grof Sečenji Ištvan" organizuje pripreme za buduće đake.

Škola za osnovno obrazovanje odraslih "Jovan Jovanović Zmaj" upisuje u sve razrede na srpskom i mađarskom jeziku, a upis traje do 31. avgusta. Sve informacije mogu se dobiti od 8 do 12 sati u sobi 310 ili na telefon 554- 600, lokal 115.

Odeljenje za vanredne situacije upućuje apel građanima da ne spaljuju travu i ne lože vatru na otvorenom prostoru, jer postoji realna opasnost da se proširi i prouzrokuje materijalnu štetu na okolnim objektima.

Centar za savetovanje i podršku porodici organizuje edukativno iskustvene grupe psihosocijalne podrške samohranim roditeljima sa teritorije grada Subotice. Savetovanje je besplatno i podeljeno u 4 grupe na srpskom i mađarskom jeziku.

Elektronska naplata karata u Subotičkom javnom prevozu počeće na jesen. Sistem "Subus" podrazumevaće plaćanje gradskog prevoza kupovinom i korišćenjem elektronskih priprejd kartica. Korišćenjem elektronskih kartica cena vožnje u gradskom prevozu biće 55 dinara, umesto dosadašnjih 60, dok će klasične papirne karte biti znatno skuplje.

Subotičani će ove godine, u okviru proslave Dana grada, imati priliku da uživaju u koncertu popularnog pevača Željka Samardžića, koji će nastupiti 1. septembra u 20.30 na gradskom trgu. Obeležavanje dana grada počinje u sredu, 29. avgusta izložbom "Global Heraldik" umetnika Zoltana Kakonjija, u gradskoj suvenirnici, a u četvrtak, 30. avgusta na velikoj terasi na Paliću biće otvorena izložba novo vreme: pedeset godina moderne galerije "Likovni susret".

U gradskom muzeju u toku je projekat restauracija uživo, a posetioci mogu da je prate svakog radnog dana od 10 do 14 časova do kraja septembra.

U toku je Interetno festival 2012 koji se do 26. avgusta održava u Subotici. Posetioci imaju priliku da uživaju u izvornoj muzici i plesovima zemalja koji neguju tradicionalnu muziku, ali i da probaju razne specijalitete u gastro selu, kao i da posete vašar narodnih umetnosti i eko kutak.

SOMBOR - U Somboru u ponedeljak od 7 do 13 sati struje neće biti u ulicima Beogradskoj (2 – 4) i 21. oktobra (2 – 18).

U Karavukovu od 8.30 do 13.30 bez struje će ostati Ulica Rade Končara i deo Ulice Žarka Zrenjanina.

Policijska uprava u Somboru apeluje na građane da za vreme svog odsustva adekvatno obezbede kuće i stanove. Takođe, potrebno je da budu oprezni i prema ljudima koji po kućama sakupljaju različite novčane priloge, prose ili navodno traže posao, sakupljaju antikvitete i slično.

Prikupljanje potpisa za podršku građanskoj inicijativi za povratak starog sistema obračuna grejanja biće obavljeno sutra od 9 do 12 časova na štandu ispred "Samoizbora".

Naredni period doneće umereno visoku koncentraciju ambrozije u vazduhu, što može izazvati alergijske reakcije, objavila je Laboratorija za palinologiju. Maksimalnu koncentraciju treba očekivati za 20 dana.

Počeo je drugi upisni rok dece u zabavište. Roditelji su dužni da prijave dete za upis radi pohađanja pripremnog predškolskog programa. Upisati se mogu deca rođena od 1. marta 2006. do 1. marta 2007. godine. Upisni rok će trajati do 29. avgusta od 8 do 12 časova.

Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva, "Inokoop 2012" biće održan od 30. avgusta do 3. septembra u hali "Medison". informacije na telefon 025/420-780.

Somborski "Parking servis" počeo je sa primenom start-stop sistema naplate parkiranja preko korisničkog veb portala, odnosno aplikacije za pametne telefone koji koriste android i simbijan operativne sisteme.

JKP "Čistoća" Sombor pokreće akciju sakupljanja ambalažnog i električnog otpada. Građani mogu da obaveste službu JKP "Čistoća" Sombor putem telefona 422-099 o postojanju otpada, i da ga sami dopreme u reciklažni centar na Staparskom putu. U tom slučaju biće im isplaćena nadoknada po cenovniku, u zavisnosti od vrste, količine i stanja otpada koji su dopremili. Ukoliko žele da JKP "Čistoća" preuzme otpad iz domaćinstva, u tom slučaju se ne isplaćuje naknada.

Komisija za praćenje u Somboru podseća poljoprivrednike na to da je zabranjeno spaljivanje žetvenih ostataka slame i strnjike, kao i paljenje vatre na oranicama.

Na bazenima u Somboru cena ulaznice za odrasle je 100, a za decu do 14 godina 50 dinara. Radno vreme je od 10 do 19 sati, a vikendom do 20 časova.

Radi uspostavljanja neophodnog mira za vreme rike jelena, od sutra do 25. septembra kretanje kroz lovište dozvoljeno je samo od 8 do 15 časova. Iz "Vojvodinašuma" pozivaju na oprez i tokom lovne sezone koja počinje prvog septembra.

Međunarodni sajam pčelarstva biće održan sutra u Ulici Kralja Petra prvog uz učešće domaćih i stranih izlagača. Sajam se otvara u 10 časova, a građani će moći po povoljnim cenama da kupe med i ostale pčelinje proizvode, a pčelari pčelarsku opremu.

Galerija Kulturnog centra "Laza Kostić" do 1. septembra radnim danima biće otvorena od 17 do 21 sat, a vikendom od 9 do 13 sati.

Tradicionalne "Velikogospojinske večeri" u Staparu traju do 30. avgusta. Seoska slava, Velika Gospojina biće obeležena svečanom liturgijom u crkvi na vodici pokraj kanala 28. avgusta u 10 časova.

Besplatna škola sporta za decu počeće 3. septembra u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora i sportskih klubova i udruženja. Prva besplatna škola biće škola košarke, a održavaće se ponedeljkom i petkom od 19.30 do 20.30 u sali Osnovne škole "Ivo Lola Ribar". Više informacija na telefon 025-436-787. Projektu se priključio i fudbalski klub " Žak " iz Sombora, a besplatna škola fudbala za dečake od 6 godina i starije održavaće se svakog radnog dana. Dodatne informacije na telefon 064 171 56 53.

"Limundo karavan" na putovanju kroz Srbiju posetiće sutra i Sombor i održati radionicu na temu kupovine i prodaje na internetu. Radionica će se održati u prostorijama Mesne zajednice Crvenka od 12 do 15 časova, a zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla marketing@limundo.com.

ZRENJANIN - Gimnazijska ulica, od Jevrejske do Svetozara Markovića biće zatvorena za saobraćaj do 15. septembra.

Gradska uprava Zrenjanina će i ove godine obezbediti đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike koji su upisani u prvi razred osnovne škole. Đaci će poklon dobiti u svojim školama u prvim danima nove školske godine.

Gradsko veće Zrenjanina uvelo je otvorenu kancelariju za prijem građana. Prijem je svakog dana, u kancelariji broj 108, uz obavezno prethodno zakazivanje na telefon 315-0-200.

Učenici koji putuju u srednje škole u Zrenjanin, đačku mesečnu kartu će plaćati 3.500 dinara, a razlika do pune cene karte će se regresirati iz budžeta grada. Učenici koji putuju u srednje škole čije je sedište van Zrenjanina mesečnu kartu će plaćati 50 odsto od cene karte. Učenici čije porodice koriste socijalnu pomoć imaju pravo na besplatnu mesečnu kartu.

U malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je izložba slika i kompjuterske grafike pod nazivom "Nada je zauvek ostala na Dunavu - put ka obećanoj zemlji" autorke Mirjane Lehner Dragić i Marka Dragića.

U okviru Velikogospojinskih dana sutra će u Novom Bečeju od 17 do 20 sati biti organizovana "Otvorena škola tenisa" namenjena dečacima i devojčicama do 12 godina.

Bend "Baš čelik" koji čine učenici Škole "Nikola Tesla" održaće koncert sutra od 21 sat u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

U okviru ciklusa ruskog filma, Kulturni centar Zrenjanina u sredu, 29. i u četvrtak, 30. avgusta, prikazaće film "Staljingrad". Projekcije su u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat, a ulaz je besplatan.

Veliki festival folklora Rumuna u Torku kod Žitišta na kojem će se predstaviti više od 1.800 učesnika traje do 26. avgusta.

VRŠAC - Do kraja kupališne sezone biće angažovano 12 spasilaca na gradskom jezeru u Vršcu. Radno vreme spasilačke službe biće od 9 do 20 časova svakog dana. Na jezeru će biti otvoren samo glavni ulaz koji će nadgledati ovlašćena lica, a svi alternativni ulazi će biti zatvoreni. obezbeđeno je dežurstvo medicinske službe.

Skupština opštine Vršac odredila je da se građevinski otpad do 50 kubnih metara dnevno odlaže isključivo na deponiji u vršcu, u Ulici Vojvode Stepe BB.

Manifestacija "55. Dani berbe grožđa" biće održana 14, 15. i 16. septembra.

U toku je "Vršačko kulturno leto 2012", koje će trajati do 14. septembra. Program manifestacije se i ove godine bazira, prevashodno, na angažovanju lokalnih umetnika, kao i promovisanju mladih, neafirmisanih ili malo afirmisanih autora iz svih oblasti umetničkog stvaranja i delovanja.

U velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac otvorena je izložba "Likovni univerzum Aleksandra Milenkovića - retrospektiva kreativnog stvaralaštva" koja će trajati do 3. septembra.

KIKINDA - U Kikindi i svim selima u opštini formirani su žetveni štabovi za zaštitu od požara. Žetvene radove nadziraće vatrogasci, poljočuvari i saobraćajna policija, a nepoštovanje utvrđenih propisa biće kažnjavano. Počela su neprekidna dežurstva u svim vatrogasnim domovima.

Osam ključnih raskrsnica, kao i tri ulaza u Kikindu i Gradski trg uskoro će biti pokriveni video nadzorom. Kamere će beležiti saobraćajne prekršaje. Na pojedinim raskrsnicama učesnici u saobraćaju snimaće se u jednom, a na nekim u oba pravca.

Roditelji čija deca pohađaju vrtić predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" smeštaj će od 1. septembra plaćati po starim cenama od 30. avgusta pretprošle godine. Boravak će koštati 3.100 dinara, smeštaj predškolaca 1.820 dinara, a jaslice 4.000 dinara. Cena poludnevnog boravka biće 1.200 dinara, dok je za predškolce upola manja.

Kako bi se pomoglo malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima u Kikindi, na predstojećoj licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta odlučeno je da oni imaju prednost prilikom prvog kruga licitacije. U zakup mogu da uzmu maksimalno 20 hektara, a zemljište će se zakupljivati na dve godine.

U centru Kikinde postavljen je solarni punjač za mobilne uređaje "strawberry" drvo koji omogućava građanima da besplatno dopune baterije mobilnog telefona, digitalne kamere, tablet računara ili mp3 plejera. Pored toga, u blizini solarnog punjača omogućeno je besplatno surfovanje internetom.

Na gradskom trgu otvorena je suvenirnica "Artesa" sa rukotvorinima i suvenirima na kojima je ispisano ime grada, a na nekim se nalaze prepoznatljivi motivi poput mamuta, sove ili suvače.

U opštinama Kikinda, Nova Crnja, Sečanj i Žitište sprovodi se projekat "Uključi se i brini", a podrazumeva usluge pomoći u kući za decu sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kao i usluge personalne asistencije. Informacije na sajtu www.ukljuci-ipa.rs.

U Kikindi je pored nekadašnjeg Bioskopa "Zvezda" otvorena prodavnica, kao i informativno-edukativni centar za dijabetičare i gojazne osobe. Prodavnica nudi aparate za samokontrolu šećera, trake i lancete, kao i druge proizvode po jeftinijim cenama, a u centru se mogu dobiti i korisni saveti

Folk-rok duo "Wooden ambulance" iz Subotice održaće 26. avgusta koncert na platou ispred Kulturnog centra Kikinde od 20 časova. Bend je počeo turneju po Vojvodini na biciklima kojom najavljuju debi album "Intersection".

Programi letnjeg bioskopa humanitarnog teatra kikindskih srednjoškolaca i Narodne biblioteke "Jovan Popović" za prikupljanje pomoći za dečje odeljenje kikindske bolnice održavaju se sredom i subotom u dvorištu biblioteke u 20 sati. ulaznica – dobrovoljni prilog je 50 dinara.

PANČEVO - U Pančevu, od 7 do 8 časova neće biti struje na Bavaništanskom putu, od pruge do buvlje pijace

Na osnovu izveštaja od 7. avgusta sva kupališta u Pančevu i okolini rizična su po zdravlje i ne preporučuju se za kupanje. Jezero u Kačarevu koje je do sada imalo odgovarajući kvalitet vode za kupanje, više ne pripada drugoj kategoriji voda zbog prisustva suspendovanih materija, pokazali su rezultati analize uzoraka vode.

Zbog nastavka izgradnje vodovoda prema Dolovu i Starom Tamišu, za saobraćaj je zatvorena Prvomajska ulica (od Miloša Trebinjca do Cara Dušana), u smeru ka Beogradu. Saobraćaj se odvija kroz strelište. Predviđeno je da radovi budu završeni do 1. septembra.

Mobilna ekipa Instituta za plućne bolesti počeće sa snimanjem po gradskim mesnim zajednicama. Građani bi trebalo da ponesu ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu ili neki drugi lični dokument.

Zbog visoke temperature u Pančevu su zabeležene povećane vrednosti ugljovodonika, zbog čega je rafineriji naloženo da skrati vreme manipulacije.

Učenici koji u junu nisu položili završni ispit, polagaće malu maturu 27. i 28. avgusta. Prijava je u toku.

Bioskopski program će se u avgustu odvijati na letnjoj pozornici svakog ponedeljka, ali u novom terminu od 21.15. Karta, po ceni od 200 dinara, za sve bioskopske projekcije moći će da se kupi na blagajni letnje pozornice sat vremena pre projekcije filma.

U dvorani Kulturnog centra u toku je rekonstrukcija bine koja će trajati do kraja avgusta. Do završetka radova programi Kulturnog centra odvijaće se na platou i na letnjoj pozornici

Tokom avgusta, u okviru Pančevačkih letnjih večeri, koje organizuje Turistička organizacija Pančeva, održavaće se škola salse "Salsa kubana". Ljubitelji plesa moći će da uživaju u ovom ritmu u Narodnoj bašti, ponedeljkom, sredom i nedeljom od 20 časova.

SREMSKA MITROVICA - U Radničkoj ulici i delu Ulice 20. juli u Laćarku saobraćaj će se odvijati u jednom smeru zbog izgradnje saobraćajne mreže. Povremeno će saobraćaj biti i potpuno obustavljen, a vozila će se usmeravati na alternativne pravce.

Sezona kupanja na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici trajaće do 30. eptembra. U cilju povećanja bezbednosti pešaka, mitrovačka saobraćajna policija uspostavila je pozornički rejon na gradskoj plaži. Obilaziće teren dvokratno, od ranih jutarnjih časova do 16 sati povremeno, a od 16 do 24 časa stalno.

U toku je sezona kupanja na Borkovcu. Obezbeđeni su čamac i tuševi. Spasioci će dežurati od 9 do 19 časova, a ispravnost vode u jezeru proverava se svaka dva dana.

Isplate boračkih invalidnina za jul počinju na šalterima Pošte "Sremska Mitrovica".

Za septembarski upisni rok, na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici ostalo je upražnjeno još nekoliko mesta na smerovima za finansirajuće studente. Sve dodatne informacije u vezi sa upisom mogu se dobiti u školi od 8 do 12 časova ili na telefon 621-684.

Povodom 9. Smotre likovnog stvaralaštva amatera Sremske Mitrovice, koja će biti održana tokom septembra, Ustanova za negovanje kulture "Srem" će do 25. avgusta primati radove. Oni se mogu doneti u prostorije Ustanove "Srem", u ulici Vuka Karadžića 10, svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Javna preduzeća "Ingas", "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalac" omogućila su plaćanje zaostalog dugovanja u više mesečnih rata. Potrebno je doći u određeno preduzeće i potpisati reprogram.

Danas počinje Međunarodni memorijalni rukometni turnir "Doktor Miodrag Požega"u Hrtkovcima. Na takmičenju će učestvovati mladi rukometaši i rukometašice 14 klubova iz BIH , Hrvatske, Republike Srpske i naše zemlje.

Jkp "Vodovod i kanalizacija" u Inđiji pozivaju korisnike da zbog izuzetno visoke temperature racionalizuju potrošnju vode iz mreže javnog vodovoda. Posebno se apeluje na korisnike koji zalivaju povrtnjake i voćnjake vodom iz mreže da to rade sa alternativnih izvora, u novom slankamenu sa bunara mesne zajednice, u izvorištu beška sa kaptažnog bunara ili iz svojih kućnih bunara.

Tokom avgusta u Inđiji biće priređene manifestacije koje uključuju "Zlatni kotlić" u Starom Slankamenu, "Inđijsku gitarijadu", "Likovnu koloniju" u Čortanovcima, "Pudarske dane" i "Beščansku gitarijadu".

Od 27. avgusta do 2. septembra u bioskopu Kulturnog centra biće održana tradicionalna letnja revija publici najinteresantnijih filmova iz prve polovine godine. Dečji filmovi biće prikazani od 18 časova, a od 21 sat najgledanija ostvarenja holivudske i domaće produkcije. Cena ulaznice je 100 dinara.

Izgradnja grgurevačkih silosa privodi se kraju. Novih 40 radnih mesta biće otvoreno u tom objektu za meštane tog sremskog sela.

Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine raspisao je konkurse za dodelu kredita za izgradnju novih objekata namenjenih skladištenju žitarica i za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2012. godini. Više informacija na sajtu www.inđija.net.

Autobusi koji su iz Inđije saobraćali prema Autletu, sada saobraćaju i do Novih Karlovaca.

U toku su radovi na Starom mostu kod Beške i postojećim prilaznim putevima. Radovi će trajati do 15. novembra, a do tada će se saobraćaj odvijati dvosmerno na novom mostu.

Bazen u Inđiji otvoren je od 10 do 19 časova radnim danima. Cena dnevne ulaznice je 230 dinara.

Evidentiranje stambenih potreba najugroženijih kategorija izbeglica i interno raseljenih lica traje do 30. septembra, kao i lica koja su ukinula status.

Narodna biblioteka "Dr Đorđe Natošević" u Inđiji u saradnji sa udruženjem "Prijatelji dece Inđije" i ove godine organizuje letnji program u cilju popularizacije knjige i čitanja među decom i omladinom pod nazivom "Ljubav stvara bolji svet". Radionice će se odvijati svakog utorka do 28. avgusta, od 17 časova u inđijskoj biblioteci.

U petak, 31. avgusta u 19 sati u galeriji "Kuće Vojnovića" biće otvorena samostalna izložba grafika autora Vladimira Lalića "Transfiguracija". Izložba će trajati do 14. septembra, a ulaz je slobodan.

U toku je "Pazovačko kulturno leto" i trajaće do 2. septembra.

Od 29. do 31. avgusta u Šidu će biti organizovana besplatna obuka za početnike u biznisu koja će biti izvođena po metodologiji nacionalne agencije, a po završetku, polaznici će dobiti sertifikat, priznat od Nacionalne službe za zapošljavanje, tako da će moći da konkurišu za subvencije ili za start-ap kredite.

Turistička organizacija opštine Šid 1. septembra organizuje po treći put privredno - turističku manifestaciju "sremski ručak čobanski", na ranču Česmin do u Bačincima. Predviđena su brojna čobanska nadmetanja, takmičenja u kuvanju ovčijeg paprikaša, dece u pecanju, smotra ovaca, koza, magaraca i čobanskih pasa, kao i kulturno-zabavni program. Prijave za takmičenja se primaju do 29.avgusta u turističkoj organizaciji opštine šid.

Kancelarija za mlade opštine Šid organizuje akciju prikupljanja starih udžbenika za osnovne i srednje škole. Učenici koji žele da poklone stare udžbenike, mogu da ih donesu u Karađorđevu ulicu 85, radnim danima do 15 časova. Akcija će trajati do kraja avgusta.

Počinju radovi na izgradnji i rekonstrukciji pešačkih staza u ulicama Kneza Miloša, 20. oktobra i Ive Lole Ribara u Šidu.

Mesna zajednica Adaševci dobila je upotrebnu dozvolu za novoizgrađenu kapelu na mesnom groblju.

U Jameni će 8. septembra biti obeležena 70. godišnjica stradanja više od 400 meštana koji su tog dana 1942. odvedeni u logor u Jasenovcu. Svetu liturgiju služiće vladika sremski Vasilije, a biće upriličen i bogat kulturno-umetnički program.

Izložba "U zaleđu prestonice - opština Šid u kasnoj antici" na kojoj je, po prvi put u tom gradu, izložen zlatni šlem iz Berkasova, biće otvorena do 15. septembra u galeriji "Sava Šumanović".

Likovna kolonija "Zart 2012" biće otvorena u subotu u 12 časova u Vizitorskom centru Valjevac u specijalnom rezervatu prirode zasavica. Ovogodišnja kolonija ima međunarodni karakter i okuplja umetnike iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica raspisala je konkurs za treći muzički festival "Enter mjuzik fest 2012" koji će se održati od 31. avgusta do 1. septembra na gradskoj plaži. Pravo učešća imaju mladi iz opština i gradova Srema uzrasta od 15 do 30 godina. Prijave se primaju do petka u prostorijama Kancelarije za mlade ili na elektronsku adresu micapopadic@yahoo.com. Više informacija na telefon 022-618-276.

Počela je druga faza 15. Art trema festa u Rumi.

Čarobni minimaks karavan, atraktivni događaj za decu koji promoviše nenasilnu komunikaciju, sport, edukaciju, učenje i zabavu za decu u petak će posetiti Inđiju. Karavan će se održati na trgu kod pošte od 16 do 21 čas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.