Knjiga Miroslava Miše Gavrilovića o Iliji Panteliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 19:47

Knjiga Miroslava Miše Gavrilovića o Iliji Panteliću

U svečanoj sali hotela "Novi Sad" promovisana je knjiga "Veliki Panta", novinara Miroslava Gavrilovića, čime je napravljen osvrt na karijeru i život Ilije Pantelića, čuvenog golmana "Vojvodine".

Ilija Pantelić ostavio je neizbrisiv trag u istoriji "Vojvodine, ali i u jugoslovenskom i francuskom fudbalu. Sa novosadskim crveno-belima osvojio je titulu prvaka države 1966., a dve godine kasnije postao i vicešampion Evrope sa Jugoslavijom. Pantelić i zvanično najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpski fudbaler ikada, Dragan Džajić, zajedno su igrali i u Francuskoj.

U dresu Vojvodine stigao je i do četvrtfinala kupa šampiona, a ostaće upisano da je iz igre postigao gol protiv madridskog Atletika. Takođe je 1963. u prvenstvenoj utakmici protiv zagrebačke "Trešnjevk" postigao het-trik iz penala. Kako ističe autor knjige, Pantelićeve vrline nisu bile samo fudbalske prirode.

Ilija Pantelić je pored Vojvodine, igrao za Bak iz Bele Crkve, somborski Radnički, a u francuskoj je nastupao za Bastiju, Olimpik iz Marseja i u Pari sen Žermenu. Preminuo je 17. novembra 2014. godine u 72. godini života.


Pogledaj vesti o: Gavrilovići

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.