GAVRILOVIĆ PROTIV GAVRILOVIĆA: Čudno naknadno prosvetljenje potpredsednika DS

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 10:23

GAVRILOVIĆ PROTIV GAVRILOVIĆA: Čudno naknadno prosvetljenje potpredsednika DS

Miodragov otac Slobodan je takođe bio potpredsednik DS i narodni poslanik. Moglo bi se reći, od oca je ostanulo sinu.

Nije problem kad čovek sam sebe uhvati u laži. Da se ne lažemo, svi mi ponekad slažemo.

Nezgodno je kad sami sebe u laži uhvatimo javno, da svi znaju. Izgleda da se upravo to omaklo Miodragu Gavriloviću, narodnom poslaniku i potpredsedniku DS.

U subotu uveče, umoran od koševine trave i klepanja kose, sednem da odmorim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upalim televizor, vrtim kanale i zaustavim na N1.

Prenos mitinga dosovske opozicije. Reporterka daje reč Gavriloviću. Na platou ispred parlamenta.

Mirnim tonom objašnjava da je prisustvovao incidentu koji se nešto ranije tu dogodio, između nekog američkog državljanina i učesnika mitinga.

Za koje pretpostavlja da pripadaju grupi Narodne patrole. On je stao u zaštitu (pijanog) saborca od preko okeana i zbog toga ga je jedan od narečenih „narodnih“ dripaca udario glavom. Od čega ima manju modricu ispod oka.

Policija u civilu je „relativno brzo“ intervenisala, sprečila veći incident. I ništa više.

A onda, dva dana kasnije, na naslovnim stranama opozicionih portala, čitam naslov: Policija u civilu bije poslanike a građani sami čuvaju protest. Isti Miodrag ponovo govori o incidentu od subote i izjavljuje: -Policija u civilu mi je pritrčala, zavrnula mi obe ruke a zatim sam dobio nekoliko udaraca -

Prema njegovim rečima, njega je policajac pustio tek posle intervencije jednog od organizatora protesta.

Kako utvrditi koji Miodrag govori istinu?

Da ga je policija u subotu tukla, pa ga još držala, praktično ga lišila slobode, teško je poverovati da Gavrilović, potpredsednik opozicione DS, koja organizuje demonstracije, ne bi odmah poentirao i o tome obavestio vaskoliku srpsku javnost. Nema logike.

Verovatnijim mi se čini da je sam Gavrilović ili neko iz opozicije, naknadno procenio da bi bilo dobro priču o nasilju Narodnih patrola dosoliti tvrdnjom da ga je napala i policija.

I tako pojačati laži dela opozicije i njenih medija da vlast primenjuju nasilje. I osnažiti prilično tanak zahtev za smenu ministra policije Bratislava Gašića.

U jednoj parlamentarnoj diskusiji 1997. godine, o zakonu o terirorijalnoj organizaciji i lokalnoj samoupravi, nakon što mu je predsedavajući Dragan Tomić dao reč, Slobodan Gavrilović je izašao za govornicu i, u znak protesta - ćutao. Celih 10 minuta.

Miodragu bi bilo pametnije da se ugledao na oca i ćutao, nego što se naknadno setio stvarnog ili izmišljenog napada „policije u civilu“. Više bi mu se verovalo.
Pogledaj vesti o: Gavrilovići

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.