Izvor: Danas, 17.Nov.2023, 17:57

Poreske olakšice značajne za poslovanje frilensera u kriznim uslovima

Izmene uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti usvojene krajem oktobra ove godine, paušalcima u Srbiji donose produžetak ograničenja rasta obaveza od 10 odsto zaključno sa 2025, kao i umanjenje polazne osnovice za računanje poreza i doprinosa za početnike u poslovanju za čak 50 odsto što je posebno značajno u vreme krize i inflacije, istakao je pomoćnik ministra finansija Dragan Demirović na panel diskusiji “Šta očekuje paušalce i frilensere u Srbiji u 2024. godini” u organizaciji NALED-a održanoj u Beogradu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Demirović: Unapređen položaj paušalaca i frilensera, rast broja preduzetnika za više od deset odsto

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2023, 11:03

Pomoćnik ministra finansija Dragan Demirović izjavio je da su najvažnije regulatorne izmene ove godine urađene na poboljšanju položaja paušalaca i frilensera.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.