Patrijarhovo pismo na sahrani episkopa Atanasija: Bio je tamo gde i sveti i oci i učetelji crkve

Izvor: Danas, 06.Mar.2021, 14:54

Patrijarhovo pismo na sahrani episkopa Atanasija: Bio je tamo gde i sveti i oci i učetelji crkve

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije naveo je u pismu pročitanom na sahrani episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija Jevtića da su tamo gde je bio Atanasije, bili i sveti oci i učitelji Crkve - "tamo je bio Hristos raspeti i vaskrsli", čijom "silom" je on "hrabrio, čuvao, podizao i hranio sve koji su bili u nevolji".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije: Tamo gdje je bio vladika Atanasije bio je i Hristos vaskrsli

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2021

TREBINJE - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da su tamo gdje je bio blaženopočivši vladika Atanasije bili i sveti oci i učitelji Crkve, tamo je bio Hristos raspeti i vaskrsli, čijom silom je vladika Atanasije hrabrio, čuvao, podizao i hranio sve koji su bili u nevolji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.