Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za ubistvo Ćuruvije stigli u Specijalni sud

Troje optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije stiglo je danas u Specjalni sud u Beogradu gde će u 10 časova početi izricanje presude, dve decenije nakon njegovog ubistva.

U Specijalni sud je doveden nekadašnji šef Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, a stigli su i bivši šef beogradskog Centra DB-a Milan Radonjić i pripadnik DB-a Ratko Romić.

U sudu nije Miroslav Kurak, koji nije dostupan pravosudnim organima jer je u bekstvu.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je navelo u optužnici da je Ćuruvija ubijen 11. aprila 1999, na Uskrs, iz niskih pobuda po nalogu NN lica iz najviših struktura vlasti.

Kao motiv se navodi želja da se ograniči sloboda medija i očuva moć i vlast, čije je predstavnike Ćuruvija javno kritikovao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši vrh DB osuđen za ubistvo Ćuruvije na ukupno 100 godina

Izvor: Danas, 05.Apr.2019

Sudsko veće Specijalnog suda osudilo je za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije na po 30 godina zatvora bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića i bivšeg šefa beogradskog centra DB Milana Radonjića, dok su druga dvojica optuženih dobili po 20 godina zatvora. Članak Bivši vrh DB osuđen...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.