Izvor: Danas, 05.Dec.2022, 04:59

Ko su dobitnici nagrada 59. Oktobarskog salona?

Odgovor na pitanje iz naslova saopšten je juče na ceremoniji dodele nagrada 59 izdanja, ove naše najreprezantativnije i najstarije smotre savremene vizuelne umetnosti, koja je održana u dvorištu Legata Vojislava M. Jovanovića Maramba u Birčaninovoj 24 i u najkraćem on glasi: Počasna nagrada 59 . Oktobarskog salona (OS) pripala je Želimiru Žilniku, dobitnica Glavne nagrade 59. Oktobarskog salona je umetnica Milica Rakić za rad „Crvena, da te nema trebalo bi te izmisliti“ a Specijalnu nagradu 59. „Oktobarca“ kako mnogi od milja ili po navici i dalje zovu ovu smotru dobila je umetnica Sanja Anđelković za rad pod nazivom „Pоgledaj gore! Ja nisam krošnja – јa sam glasnik”.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ko su dobitnici nagrada 59. Oktobarskog salona?

Izvor: Piplmetar.rs, 05.Dec.2022

„Crvena, da te nema trebalo bi te izmisliti“. Aleksandra Ćukdanas 03: 59. . . Foto: Promo Nova Galerija vizuelnih umetnosti . Odgovor na pitanje iz naslova saopšten je juče na ceremoniji dodele nagrada 59 izdanja, ove naše najreprezantativnije i najstarije smotre savremene vizuelne umetnosti,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.