Izvojevali smo malu, ali važnu pobedu: Ministarstvo odbilo jedan zahtev za istraživenje litijuma u Rekovcu

Izvor: Danas, 15.Mar.2024, 12:06

Izvojevali smo malu, ali važnu pobedu: Ministarstvo odbilo jedan zahtev za istraživenje litijuma u Rekovcu

  Nakon tri godine uporne borbe, peticija, tribina, protesta, blokada saobraćajnica, danonoćnih straža, najpre u Dragovu, a zatim u Sibnici, dočekali smo da Ministarstvo rudarstva i energetike odbije zahtev kompanije Balkan istraživanja doo za produženje istražnog prava na jednoj od dve istražne površine na teritoriji opštine Rekovac, kaže za Danas Marica Živanović Poljo iz ekološkog udruženja „nEKO brine za Levač”.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

„Neko brine za Levač“: Odbijen zahtev produženja istražnog prava za litijum u Rekovcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2024

Na Fejsbuk stranici "Neko brine za Levač" je objavljeno da je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije odbilo zahtev kompanije "Balkan istraživanja d.o.o." za produženje istražnog prava za istraživanje litijum-karbonata i bora, na jednoj od dve istražne površine na teritoriji opštine Rekovac.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.