Izvor: Danas, 03.Nov.2023, 21:59

Izrael se opire pritiscima SAD da dozvoli humanitarne pauze u ratu, traži prvo da se oslobode taoci

Predsednik Izraela Benjamin Netanjahu opirao se danas sve snažnijem pritisku SAD da se u u tekućem ratu jevrejske države sa Hamasom napravi "humanitarna pauza" kako bi se zaštitili civili a u Pojas Gaze dopremila dodatna humanitarna pomoć, a kao uslov za bilo kakav prekid vatre postavio je - oslobađanje oko 240 talaca.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Izrael i Palestinci: Hezbolah nema veze sa napadima na Izrael, tvrdi vođa ove grupe, Blinken traži „zaštitu civila“

Izvor: Danas, 03.Nov.2023

Getty ImagesGaza Nema prekida vatre dok se ne oslobode taoci, odgovara izraelski premijer Benjamin Netanjahu na poziv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da se uspostave „pauze“ u napadima na Pojas Gaze, dok u susednom Libanu, Hasan Nasralah, vođa Hezbolaha,odbacuje umešanost ove grupe...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.