Izvor: Danas, 10.Okt.2023, 08:28

BLOG UŽIVO: Na izraelskoj teritoriji nađeno 1.500 tela pripadnika Hamasa, potpuna opsada pojasa Gaze zabranjena međunarodnim humanitarnim pravom

Izraelski borbeni avioni bombardovali su protekle noći i rano jutros centar Gaza Sitija, gde se nalaze ministarstva Hamasa, nakon što se premijer Izraela zarekao da će osveta protiv te islamske ekstremističke organizacije „odjekivati generacijama“. Od početka napada Hamasa na Izrael ubijeno je već 1.600 ljudi i na hiljade je ranjeno na obe strane. U Izraelu su se vodile borbe na ulicama pograničnih naselja prvi put posle više decenija i čitavi kvartovi u pojasu Gazi su pretvoreni u ruševine. Hamas je zapretio da će ubiti zarobljene Izraelce ako se budu napadali civili u pojasu Gaze bez upozorenja.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.