11. dete u porodici dobilo specijalan poklon od predobrog stolara Mileta (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

11. dete u porodici dobilo specijalan poklon od predobrog stolara Mileta (FOTO)

Poznati stolar Milorad Mile Jurković iz Rakovca kod Beočina, koji već godinama pravi hranilice za bebe i poklanja ih širom Srbije, još jednom je pokazao svoju plemenitost i napravio 700-tu stolicu koju je poklonio mnogočlanoj porodici Đurić iz Crvenke koja je bogatija za jedanaestog člana.

Kako nam kaže Mile, svaka stolica je napravljena sa velikom količinom ljbuavi i sa njom smo kao sa ključem ušli u mnoge domove širom Srbije i regiona.

- Prošli smo kroz mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << krajeve i u mnogim domovima bili smo dragi gosti i večno ćemo pamtiti svaki osmeh i pruženu ruku dobrodošlice. Pre nekoliko dana smo posetili porodicu iz Crvenke, hrabru majku i ženu Gordanu koja ima jedanaestoro dece i pet unučića. Oca nismo zatekli, iako je bila nedelja on je išao da radi, inače je invalid - priča nam Mile.

Priča o porodici Žurić je posebno dotakla Mileta.

- Njihova deca na njivama rade kao nadničari, kose i rade neke pomoćne poslove da bi zaradili neki dinar. Ova deca ne ispijaju koka kole i kafe po kafićima i ne žale se mnogo. Otac im je invalid i pored toga on je uporan i istrajan da nahrani svoju porodicu - sa setom nam kaže Mile.

Foto: Telegraf

Kako nam je ispričao Mile, u ovoj mnogočlanoj porodici se zna red i disciplina, starija deca pomažu mlađoj, nasleđuju školske knjige, garderobu i obuću.

To nam je potvrdila i majka Gordana, ona kaže da nije lako sa jedanaestoro dece, ali da im je srce puno i da je ljubav prema deci jača od svih životnih nedaća. Gordana je dobitnica ordena i pehara majke Jugovića, takođe ova velika majka nagrađena je i medaljonom majke Trojeručice.

- Najveće blago koje sam dobila u životu su moja deca. Mali Ognjen koji ima šest meseci, dobio je hranilicu od humanog gospodina Mileta. Naš dom je još topliji sada, hvala dobrim ljudima - kaže Gordana.

Foto: Telegraf

Iako je u domu puno ljubavi i topline, hladna zima se ne meri njihovim toplim odnosima. Drva za ogrev trenutno su im najpotrebnija, te majstor Mile, veliki humanitarac poziva sve ljude dobre volje da ugreju ovu veselu porodicu.

- Ovo su naše komšije bez obzira što su od nekoga daleko stotinama kilometara od mene samo 80 kilometara, ovo su ljudi i deca za primer. Ako ništa drugo oni su primer meni i mojoj porodici. Oni ne traže mnogo, samo da im bude toplo kada hladna zima dođe - poručuje umesto njih humanitarac Mile.

(Dragana Starčević)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.