Дачић са специјалним међународним изаслаником за имплементацију санкција ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 20:02

Дачић са специјалним међународним изаслаником за имплементацију санкција ЕУ

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са специјалним међународним изаслаником за имплементацију санкција Европске уније Дејвидом О′Саливеном, који је овом приликом изразио најдубље саучешће поводом недавних трагичних догађаја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Републици Србији. Фото: Танјуг/Дарко Војиновић Дачић је указао да је Република Србија посвећена сарадњи са Европском унијом у свим областима, уз пуно поштовање међународног права и обавеза које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању и Преговарачког оквира.
Такође, истакао је да ће Србија наставити да буде кредибилан и поуздан партнер Европске уније.
Специјални изасланик О′ Саливен, чији је фокус у раду ангажман у дијалогу са трећим државама и сарадња у заједничким акцијама у циљу спречавања заобилажења санкција, обавестио је да је током посете Београду имао садржајне разговоре са председником Србије Александром Вучићем, председницом владе Аном Брнабић, министром финансија Синишом Малим, министарком за европске интеграције Тањом Мишчевић, министром унутрашње и спољне трговине Томиславом Момировићем и директором Управе царина Бранком Радујком.
Саговорник је захвалио на отвореном и конструктивном ставу наше стране и израженој спремности за даљу сарадњу, наведено је у саопштењу Министарства спољних послова.
Simić: Ukazali smo Lajčaku na represiju koju Kurti sprovodi

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Дачић са специјалним међународним изаслаником за имплементацију санкција ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.