Грчка ће понудити специјалне посете Акропољу ван радног времена

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Dec.2023, 14:10

Грчка ће понудити специјалне посете Акропољу ван радног времена

Грчка планира да, почев од 1. априла наредне године, понуди ексклузивне обиласке чувеном Акропољу за мањи број добростојећих посетилаца ван радног времена, али по цени од 5.000 евра, пренео је АП. Фото: Танјуг/AP Photo/Petros Giannakouris, File Ова мера је део ревизије политике која се тиче обиласка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << археолошких налазишта и музеја, која ће се од априла 2025. проширити и на остала места.
Званичница грчког министарства културе Николета Дивари-Валаку рекла је у петак да ће нова, ексклузивна понуда за посету Акропољу чинити максимално четири групе са по пет људи и коштаће 5.000 евра по групи, а биће могуће и појединачно ићи у обилазак, али по цени целе групе.
„Одлучили смо да уведемо ову меру јер постоји потражња. Људи су тражили овакву понуду, која неће негативно утицати на архолошко место, штавише, допринеће бољој промоцији Акропоља, а приход ће бити искоришћен за инвестиције у културне пројекте и споменике“, рекла је Дивару-Валаку за АП.
Специјалне посете, са сертификованим водичима, трајаће два сата -ујутро од 7.00 до 9.00, пре отварања, и од 20.00 до 22.00 након што Акропољ буде затворен.
Она је додала да би, уколико све протекне како треба, програм од 2025. године требало да укључи и остале велике археолошке локације у Грчкој.
Počela tradicionalna španska božićna lutrija „El Gordo“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грчка ће понудити специјалне посете Акропољу ван радног времена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.