Izvor: B92, 17.Apr.2009, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Svratišta farbala jaja

Beograd -- Po prvi put deca u Svrtištu farbala su jaja za Uskrs. Deci su se pridružili volonteri Narodne kancelarija presednika Srbije, koja im je omgućila farbanje jaja.

Na stolovima dnevnog boravka Svratišta za decu ulice u Krfskoj, bile su tempere, voštane bojice i ukrasi, kojima su dečaci i devojčice šarali jaja. Nijedno od 100 ofarbanih nije bilo isto. Svako dete trudilo da nejgovo jaje bude lepše i šarenije, a posebno oni kojima je ovo prvi put u zivotu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da farbajuju jaja.

Direktorka Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije Tanja Pašić rekla je da su poseta i druženje sa decom u Svratištu organizovani za praznik, kako bi se i njima približila toplina doma.

"Slušali su sve što im govirimo, učili smo im ih nekim tehnikama farbanja jaja i svi su bili odušelveljni i učestvovali u farbanju sve vreme, tako da ja sam jako zadovoljna što smo danas bili ovde", rekal je ona.

Toplinu doma, deca koja dolaze u ovaj prostor, moći će sigurno da imaju samo do početka maja.

"Svratište u Krfskoj je naša treća lokacija. Nama ugovor o koriščenju ovog prostora ističe početkom maja. Mi nažalost još uvek nismo dobili povratnu informaciju iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu o tome da možemo da koristimo ovaj prostor”, kazala je koordinatorka Svratišta, Milica Đorđević.

U Skadarliji, za uskrs deca će prolazncima poklanjati ofarbana jaja. Svi ljudi dobre volje tada će moći da daju i prilog za svratište.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.