Leta će ipak dati ostavku

Izvor: Blic, 13.Feb.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leta će ipak dati ostavku

Italijanski premijer Enriko Leta izjavio je danas da će u petak dati ostavku, nakon što je njegova Demokratska stranka pozvala na smenu vlade, prenosi BBC.

Lider partije Mateo Renci je ranije na sastanku zatražio smenu državnog vrha, kazavši da država ne može nastaviti nesigurnim putem.

Spekuliše se da upravo Renci želi da bude premijer umesto Lete.

Renci, koji je osam godina mlađi od Lete, na čelo stranke je izabran u decembru.

Leta je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao u saopštenju da je njegova odluka usledila nakon današnjeg sastanka vrha Demokratske partije.

Rekao je da će u petak formalno predati svoju ostavku predsedniku Đorđu Napolitanu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Premijer Italije ipak podnosi ostavku

Izvor: Blic, 13.Feb.2014

Italijanski premijer Enriko Leta izjavio je danas da će u petak dati ostavku, nakon što je njegova Demokratska stranka pozvala na smenu vlade, prenosi BBC...Lider partije Mateo Renci je ranije na sastanku zatražio smenu državnog vrha, kazavši da država ne može nastaviti nesigurnim putem...Spekuliše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.