Iran se nudi kao dobavljač gasa za Evropu

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran se nudi kao dobavljač gasa za Evropu

Iran može biti "pouzdan, siguran i dugoročni" dobavljač gasa za Evropu, izjavio je danas iranski ministar industrije, Mohamed Reza Nemacadeh za nemački poslovni dnevnik "Handelsblat".

"Ne želimo da se takmičimo sa Rusijom, ali znamo da evropska tražnja za gasom raste i želeli bismo da u tome učestvujemo", izjavio je Nemacadeh.

Ministar je takođe rekao da Iran ima energetske rezerve i planove o kooperaciji, ali i da sve dok se radi o Rusiji, to je na samoj Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da odluči.

Ruska naftna kompanija Gasprom daje oko trećine ukupne kolicine gasa koji troši Evropska unija. Zbog ukrajinske krize, EU sada često navodi kako će smanjiti tu svoju zavisnost. Oko 40 odsto tranzita tog gasa ide preko Ukrajine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iran se nudi EU kao pouzdan partner

Izvor: B92, 14.Apr.2014

Berlin -- Iranske vlasti ponudile su da EU snabdevaju prirodnim gasom, ocenivši da mogu da budu "pouzdan, siguran i dugoročan snabdevač", piše nemački list Handelsblat..."Želimo da u budućnosti igramo važnu ulogu na svetskom tržištu gasa. Ne želimo da budemo konkurencija Rusiji, ali znamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.