Jeremić na otvaranju Globalnog foruma UNAOC u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2013, 05:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić na otvaranju Globalnog foruma UNAOC u Beču

BEČ -

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić učestvovaće danas u otvaranju 5. Globalnog foruma Alijanse Civilizacija UN (UNAOC) u Beču, činu na kojem učestvuju i generalni sekretar UN Ban Ki Mun i predsednik Austrije Hajnc Fišer.

Pod motom "Odgovornost lidera u diverzitetu i dijalogu", bečki forum će se skoncentrisati koliko je odgovorno rukovodstvo u oblastima podsticanja zaštite primene prava na slobodu vere, u kontekstu verskog pluralizma, kao i medijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pluralizma i diverziteta medijalnih sadržava, i njihovog širenja, kao i javnu debatu, i podsticanje novog odnosa prema migraciji, integraciji i mobilnosti u globalnoj privredi.

Glavni zadatak UNAOC je da formira kolektivnu političku volju i mobiliše na zajedničke mere, koje imaju za cilj interkulturalno razumevanje i saradnju među zemljama, stanovništvu i zajednicama.

Alijansa razvoja svoje mere na nivou vlade i civilnog društva i ulaže napore da se suprostavi onim snagama koje podstiču polarizaciju i ekstremizam.

Poseban fokus UNAOC je na poboljšanju odnosa između zapadnog i muslimanskog društva.

Osnovne vrednosti UNAOC su poštovanje i tolerancija među ljudima, vrednosti ophođenja diverziteta u oblasti vera, kultura i jezika.

UNAOC je politička inicijativa generalnog sekretara UN, koja je uspostavljena od ranijeg šefa svetske organizacije Kofija Anana 2005.godine.

Predsednik Generalne skupštine UN Jeremić će, kako je najavljeno u Beču, tokom boravka u austrijskoj metropoli, sutra biti primljen i od strane predsednika Austrije Hajnca Fišera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Sprečiti krvoproliće u Siriji"

Izvor: B92, 27.Feb.2013

Beč -- Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić pozvao je, na 5. Globalnom forumu Alijanse civilizacija UN u Beču, da se hitno stane na kraj krvoproliću u Siriji...On je pozvao i da se doprinese zbližavanju izraelske i palestinske strane kako bi što pre počeo proces pomirenja...Jeremić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.