DIPLOMSKI RAD: Marko Bulat oslikao crkvu

Izvor: Kurir, 16.Nov.2012, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIPLOMSKI RAD: Marko Bulat oslikao crkvu

Marko u Krupnju ikonopisao unutrašnjost pravoslavne svetinje

Vešta ruka.

Pevač Marko Bulat privodi kraju studije na Akademiji Srpske pravoslavne crkve, gde je izučavao ikonopisanje. I sad je došlo vreme da pokaže šta je naučio. A gde je bolje to učiniti nego na terenu! Otišao je u zapadnu Srbiju i tamo pokazao svoje umeće, veštinu i znanje.

- U okviru praktičnog rada i diplomskog imao sam tu čast da prvi put u životu živopišem crkvu. U pitanju je crkva u Krupnju posvećena Vaznesenju Gospodnjem, a kompozicije koje sam slikao nalaze se u oltarskom delu - ponosno je naglasio Bulat.

(M. L.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gotov diplomski rad: Marko Bulat oslikao crkvu!

Izvor: Svet, 16.Nov.2012

Pevač Marko Bulat privodi kraju studije na Akademiji Srpske pravoslavne crkve, gde je izučavao ikonopisanje. I sad je došlo vreme da pokaže šta je naučio. A gde je bolje to učiniti nego na terenu! Otišao je u zapadnu Srbiju i tamo pokazao svoje umeće, veštinu i znanje. “U okviru praktičnog...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.