Rešenje: Evo kako da prestanete da pušite!

Izvor: Svet plus, 02.Jun.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje: Evo kako da prestanete da pušite!

Pušenje je ništa drugo do loša zanimacija kojom ugrožavamo naše zdravlje i štetimo našem organizmu. Zato vam predstavljamo nekoliko načina kako da se te navike otarasite.

Nedavno je obeležen Svetski dan borbe protiv pušenja, koji se tradicionalno održava 31. maja. U čast tome odlučili smo da vam pomognemo da se rešite cigareta i da ovu groznu naviku ostavite iza sebe. Evo predloga kako to možete da uradite.

SLATKIŠI

Da, sigurno vam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << svako rekao da se ugojio kada je prestao sa pušenjem, ali to nije razlog da vi ne ostavite cigarete. Ne morate jesti sve slatkiše koji vam padnu pod ruku, ali kocka šećera ili bombon u kriznim situacijama može da pomogne.

FIZIČKA AKTIVNOST

Duga šetnja ili vežbanje jako pomaže kad je u pitanju odvikavanje od nikotinske zavisnosti jer deluju na to da se ona brže i lakše prebrodi.

DUGA KUPKA

Možda mislite da ovo nikako ne može da vam pomogne kad poželite da zapalite cigaretu, ali lepo pripremljena kupka može da vas opusti, a to je cilj.

NIKOTINSKE ŽVAKE

Ovo je svakako najlakše rešenje i možda najbolje u prve dve nedelje kad pokušavate da ostavite pušenje.

ČAJ

Većina pušača ne može da zamisli jutarnju kafu bez bar dve cigarete. Zato vam predlažemo da pređete na čaj, koji ima slična svojstva kao kofein.

ŽVAKE SA UKUSOM MENTE

Zbog svoje jačine ukusa mogu vam pomoći da prebrodite trenutnu krizu.

NIKOTINSKI FLASTERI

Oni su se, po nekim istraživanjima, pokazali kao najdelotvorniji. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.