Oliver Stoun: Filmovi o superherojima ne poštuju nasilje

Izvor: Blic, 11.Okt.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Stoun: Filmovi o superherojima ne poštuju nasilje

Američki reditelj Oliver Stoun kritikovao je ekranizacije popularnih stripova, poput Betmena i Supermena, tvrdeći da one "ne poštuju nasilje".

Autor filma "Vod" objasnio je da ta ostvarenja ne prikazuju nasilje na autentičan način.

- Samo u filmovima postoji to izmaštano nasilje koje je zarazilo američku kulturu; vi mladi verujete u to s...nje - kazao je poznati reditelj u intervjuu za časopis Forbs.

Stoun je posebno kritikovao serijal "Transformersi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Majkla Beja, ali je pohvalio film "Ajron Men" zbog isticanja moralnih vrednosti i prikazivanja realnih svetskih problema, poput ratnog profiterstva.

- Betmen i Supermen, vi ste ludi, a čak niste toga ni svesni! Barem poštujte nasilje. Ne kažem da ne treba prikazivati nasilje, već da to treba činiti što autentičnije - naveo je on.

Njegov kolega Kventin Tarantino je nedavno izjavio da ga filmovi snimljeni na osnovu stripova ostavljaju potpuno ravnodušnim, navodeći Betmena kao primer neinteresantnog lika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oliver Stoun: Betmen i Supermen, vi ste ludi

Izvor: Dzungla.org, 11.Okt.2013

LOS ANĐELES – Američki reditelj Oliver Stoun kritikovao je ekranizacije popularnih stripova, poput Betmena i Supermena, tvrdeći da one „ne poštuju nasilje“. Autor filma „Vod“ objasnio je da ta ostvarenja ne prikazuju nasilje na autentičan način. „Samo u filmovima postoji to izmaštano...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.