Džeksonov lekar optužen za ubistvo

Izvor: RTS, 08.Feb.2010, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džeksonov lekar optužen za ubistvo

Konrad Marej, lični lekar Majkl Džeksona, optužen je za ubistvo iz nehata zbog sumnje da mu je prepisao prekomernu dozu anestetika i sedativa. Marej negira optužbe.

Sud u Los Anđelesu optužio je za ubistvo iz nehata Konrada Mareja, ličnog lekara pop pevača Majkla Džeksona, koji je umro 25. juna u 50. godini zbog prekomerne doze jakog anestetika i sedativa.

Prema optužnici, kardiolog Marej delovao je "nezakonito i bez namere" izazvavši smrt Džeksona s kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio kada je ovaj umro.

Istraga protiv Mareja trajala je nekoliko meseci.

Rezultati obdukcije su pokazali da su Džeksonovu smrt uzrokovali, pre svega, jak anestetik "diprivol" i sedativ "lorazepam".

U njegovom organizmu je pronađen i koktel više lekova, uključujući sedative "midazolam" i "dijazepam", analgetik "lidokain" i stimulativno sredstvo "efedrin", koji su takođe doprineli smrtnom ishodu.

Marej tvrdi da kralju popa nije prepisao niti dao ništa što bi moglo da izazove smrt i da je "diprivol" koristio za lečenje nesanice od koje je Džekson patio.

Marej bi mogao da dobije četiri godine zatvora ako bude proglašen krivim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džeksonov lekar optužen za ubistvo

Izvor: B92, 08.Feb.2010

Los Anđeles -- Sud u Los Anđelesu optužio je za ubistvo iz nehata Konrada Mareja, lekara pevača Majkla Džeksona koji je umro zbog prekomerne doze jakog anestetika i sedativa... Istraga protiv Mareja trajala je nekoliko meseci, javio je Rojters. Rezultati obdukcije su pokazali da su Džeksonovu smrt...

Nastavak na B92...

Lekar Majkla Džeksona optužen za ubistvo iz nehata

Izvor: Blic, 09.Feb.2010, 00:00

Sud u Los Anđelesu danas je optužio za ubistvo iz nehata Konrada Marija, ličnog lekara pop pevača Majkla Džeksona koji je umro 25. juna u 50. godini zbog prekomerne doze jakog anestetika i sedativa...Istraga protiv Marija trajala je nekoliko meseci, javio je Rojters...Rezultati obdukcije su pokazali...

Nastavak na Blic...

Lekar Majkla Džeksona optužen za ubistvo iz nehata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2010

LOS ANĐELES - Sud u Los Anđelesu juče je optužio za ubistvo iz nehata Konrada Mareja, ličnog lekara pop pevača Majkla Džeksona koji je umro 25. juna u 50. godini zbog prekomerne doze jakog anestetika i sedativa...Istraga protiv Mareja trajala je nekoliko meseci, javio je Rojters...Rezultati obdukcije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lekar Michael Jacksona optužen za ubistvo

Izvor: Kontra magazin, 09.Feb.2010

Doktor Conrad Murray, lični lekar Michael Jacksona, optužen je za ubistvo Kralja popa iz nehata. On se na sudu u Los Angelesu, 8. februara izjasnio da nije kriv na prvom preliminarnom saslušanju a određena je kaucija od 75 000 dolara. Sudija sada treba da odredi da li će nastaviti sa suđenjem i...

Nastavak na Kontra magazin...

Lekar Majkla Džeksona optužen za ubistvo

Izvor: Svet, 09.Feb.2010

Sud u Los Anđelesu u ponedeljak je optužio za ubistvo iz nehata Konrada Mareja, ličnog..

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.