Za puteve osigurano 351 miliona evra: Modernizuje se i pruga

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za puteve osigurano 351 miliona evra: Modernizuje se i pruga

Banjaluka -- Za izgradnju autoputeva i rehabilitaciju puteva u Republici Srpskoj kod EBRD do sada su osigurana sredstva u ukupnom iznosu od oko 351 milion evra.

To je rečeno na sastanku entitetskog ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića sa delegacijom EBRD-a u BiH.

Trenutno je u postupku ratifikacije sporazum između BiH i EBRD-a za autoput na Koridoru 5C kroz Republiku Srpsku, za deonicu od Rudanke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Putnikovog brda, u iznosu od oko 150 miliona evra.

Sredstvima iz kredita EBRD finansiran je i projekat modernizacije dela železničke pruge Doboj – Banja Luka ukupne vrednosti oko 27,3 miliona evra, saopšteno je iz entitetskog Ministarstva saobraćaja i veza, prenosi klix.ba.

Tokom sastanka razgovaralo se i o budućim infrastrukturnim prioritetima i to nastavku izgradnje autoputa 5C kroz Republiku Srpsku, od Johovca do Vukosavlja, izgradnji magistralnog puta Foča/Brod na Drini – Šćepan Polje, kao i remontu pruge Šamac – Doboj – Rječica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.