Vučić o novim ekonomskim merama: Svaki punoletni građanin će dobiti 100 evra, platićemo minimalac svakom preduzetniku, obućaru,...

Izvor: Večernje novosti, 30.Mar.2020, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o novim ekonomskim merama: "Svaki punoletni građanin će dobiti 100 evra, platićemo minimalac svakom preduzetniku, obućaru,..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je emisiji "Prva tema" rekao da će Srbija doneti nove ekonomske mere zbog epidemije koje je izazvao virus korona Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je emisiji "Prva tema" rekao da će Srbija doneti nove ekonomske mere zbog epidemije koje je izazvao virus korona. - Manje se plašim za ekonosmke mere, nego za živote naših građana - rekao je Vučić. - On je istakao da će država pomoći da se radnici ne optuštaju i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << će stimulisati preduzetnike u našoj zemlji da to ne čine. (UŽIVO) Vučić gost u emisiji "Prva tema": "Policijski čas od 24 sata biće uveden sledeće nedelje, ako ljudi nastave da ne poštuju mere, pripremamo se za 20.000 pacijenata" - Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća. Za sve te firme, za tri meseca, makar i ne trajala ta tri meseca, platićemo minimalac svakom preduzetniku, obućaru, pekaru, taksisti, frizeru. Svima ćemo dati minimalac. Od nas će imati frizer po 750 evra, na tri meseca. Radili, ne radili, platićemo im! Dajemo kao da padaju sa neba, da im pokrijemo nelikvidnost, da mogu posle nesmetano da nastave da rade kad sve prođe. To će nas koštati 700 miliona evra! Predsednik Srbije je obećao da će svakom građaninu, nije bitno da li je zaposlen ili ne, dobiti od države po 100 evra. - Srbija ima novca. Imamo 10 tona zlata, i još nešto napolju. Za šta ćemo imati para? Imamo više nego drugi, jer nisam dao da se povećaju plate do maksimuma, nisam se dodvoravao pre izbora. Iako je rekla Unija, ali i MMF da se zaboravi na javni dug. Ali mi nećemo to da zanemarimo, a javni dug ne sme da pređe 60 odsto. Kad sam postao premijer bio je 78. Tri načina finansiranja: Jedan su bužetske rezerve? Podižemo medicinarima plate, a ne smanjujemo u javnom sektoru. Uvek držimo u rezervi, jer razmišljamo o budućnosti. Drugi je zaduživanje na domaćem, a treće na međunarodnom tržištu. - Imamo tri načina finansiranja u budućnosti - unutrašnje budžetske rezerve, zaduživanje na unutrašnjem tržištu hartija od vrednosti, kao i zaduživanje na međunarodnom tržišti kapitala - objasnio je.- Mi smo našli još para. Razmišljamo da svakom punoletnom građaninu Srbije damo po 100 evar poklon da pojačamo potrošnju. To jeste bacanje u bunar, ali će dobro doći ljudima koji su siromašni", rekao je Vučić i objasnio da je za to potrebno 520 miliona evra.LAKŠE NAM JE NEGO TRAMPU- Mi brinemo za ekonomiju, ali mnogo više za živote ljudi. Nama je lakša situacija nego Donaldu Trampu na primer. Nisam rastrzan kao Tramp, nemam problem koji ima on. Nemačka će imati minus pet ili minus šest pad ekonomije, a mi ćemo imati duplo manji pad, a do kraja godine trudićemo se da budemo na nuli. "Fič" je već potvrdio kreditni rejting Srbije. Mi imamo više para nego drugi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.