Vučić: Ovo je kruna mog mandata

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 12:25

Vučić: Ovo je kruna mog mandata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će manifestacija EXPO2027 biti kruna njegovog mandata, kao i da će paviljon Srbije biti najlepši na toj izložbi.

"Mi smo organizovali mnogo takmičenja, pokazali se kao gostoljubivi, ali ovo je za nas najveće. Održava se formalno između 15. maja i 15. avgusta 2027. na kraju mog mandata. Da mogu da otvorim ono što je kruna uspeha svega. Ili da pripremim, a neko drugi da otvori. Imam lični cilj i biću potpuno posvećen tome. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To će da zahteva mnogo rada i truda", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da za tu manifestaciju očekujemo 97 zemalja i mnogo međunarodnih organizacija, dodatnih 2,6 miliona turista.

"Moramo mnogo da gradimo, moramo da potpuno izmenimo izgled Beograda, onako kako smo to uspeli za poslednjih osam, devet godina sa Beogradom na vodi", poručio je Vučić.

Rekao je da će paviljon Srbije biti najbolji, ali da će svi pokušati da se predstave na najbolji mogući način.

"Razgovaramo sa EU i oni će da se predstave na najbolji mogući način, regionalne zemlje takođe, ali će i mnogo naših afričkih prijatelja, kao i Amerikanci da budu predstavljeni na najbolji mogući način", izjavio je Vučić.

Dodao je će Nacionalni stadion biti izgrađen na vreme, makar ga, kako je rekao, svi kopali.

"To će biti prvi bašta stadion u Evropi. Naš nacionalni stadion će za mene biti najlepši stadion u Evropi. Verovatno neće imati performanse kao novi Realov stadion, ali Florentino Perez će uložiti 1,3 milijardi evra", rekao je Vučić.

Istakao je da želi da probudi želju kod ljudi da se predstavimo svetu na najbolji mogući način i da pokažemo kako nam izgleda grad i zemlja.

"Tada ćemo imati brzu prugu do Budimpešte. Imaćemo i drugu pistu na aerodromu i verujem da ćemo rešiti sve tehničke probleme sa ogromnim povećanjem putnika. Imamo za šta da živimo. Već do kraja 2025. imaćemo neto prosek plata od preko 1.000 evra, a penzija 450 evra, kao što sam obećao", rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li je izjavom da je počelo drugo poluvreme najavio drugu polovinu tj. još 12 godina vlasti, Vučić je odgovorio da to nije realno.

"Nije realno, kao što su mnogi govorili svašta i lagali o stanju u stranci. Ta stanka ima mnogo dobrih ljudi. Ja verujem da ćemo pronaći novog predsednika, nekog ko će da poštuje sve što je urađeno u prošlosti i koji će na pravi način videti budućnost Srbije i da je vodi, sačuva i bude na dobrom putu i ko može da sagleda sve zamke. Neko ko ima dovoljno iskustva znanja i hrabrosti da nastavi da vodi zemlju", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.