UGOSTITELJSKI OBJEKTI SE OD DANAS ZATVARAJU RANIJE: Za koga sve tačno važi nova mera?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2020, 08:21

UGOSTITELJSKI OBJEKTI SE OD DANAS ZATVARAJU RANIJE: Za koga sve tačno važi nova mera?

Od danas stupaju na snagu nove mere.

Od danas, 17. novembra, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, što je jedna od novih mera borbe protiv uticaja virusa korona.

Naime, kako stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana.

Ovo praktično znači da je pored prodavnica, kafića i tržnih centara, ograničen i rad noćnih klubova, koji su prethodnih dana okupljali veliki broj ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su to najveći rasadnici infekcije.

Iz opravdanih razloga, kao i prethodnih puta kada su donošene slične mere, od ovog pravila izuzete su apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove mere stupile na snagu VIDEO

Izvor: B92, 17.Nov.2020

Beograd -- Od 21 čas počela je primena novih mera u suzbijanju širenja koronavirusa...Od 21 čas do 5 ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, ali i tržnih centara i prodavnica...Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, benzinske pumpe za točenje...

Nastavak na B92...

Kontrola će biti fokusirana na ugostiteljske objekte koji već krše propise

Izvor: Danas, 17.Nov.2020

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je za TV Prva da od danas stupaju na snagu nove epidemiološke mere koje podrazumevaju da ugostiteljski objekti ne rade od 21 čas do pet časova ujutro i da će posle 21 sat raditi samo benzinske pumpe, dežurne apoteke i dostava hrane. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.